Windows 8

Nu har Windows 8 släpps och jag har självklart uppgraderat mitt system. Många som testat Windows 8 ratar det pga borttagningen av ”startknappen” och det nya gränssnitten som i utvecklingsfasen kallades för ”Metro”. I stället för startknapp har vi fått en ”startsida”. Där kan man enkelt organisera så man kommer åt de program man använder ofta på ett enkelt sätt. Du kan också få ”live” nyheter presenterade för sig, hur snyggt som helst.


Nya startsidan, överskådligt och snyggt

 

Det är inte bara skalet som är omgjort. Mycket av koden är omskriven från början och det märks, Windows 8 är snabbt. Snabbaste operativsystemet från Microsoft hittills. Dessutom kommer Windows 8 se likadant ut oavsett om du använder en dator utan touchskärm eller en skärm du kan peka på. Det ser likadant ut på en platta eller en smartphone. Med andra ord, du kommer alltid känna igen dig och komma åt dina dokument oavsett vilken ”pryl” du sitter med.

Tummen upp för Windows 8. Våga prova du med!

Inlägget skrevs 03 november 2012 kl 21:14 ,sorterad under Datorrelaterat. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

1 kommentar

  1. Samuel skriver:

    Den vill jag ha, tack.

    08 november 2012