Volvon är död! Länge lever Saaben!

Förra veckan när Petra skulle åka till Torpa ringde hon och sa att ”bilen går lite konstigt”. När jag senare på kvällen åkte dit för att kolla upp vad som hänt kändes det som att den bara gick på två cylindrar. Jag trodde att det var en tändspole som gått sönder då jag haft problem med en av dem tidigare. Dagen efter satte jag dit en ny utan framgång. Bilen gick som skit iaf. Jag lämnade den då till Tords proffshänder. Han återkom dagen efter och meddelade att det inte fanns någon som helst kompression i treans cylinder och cylinder två mådde inte så bra den heller. ”Ska du behålla bilen bär du byta motor, sa Tord. Några timmar senare var den ute på blocket!

Jag passade också på att kolla efter en annan bil. Jag kan ju inte vara utan en längre stund, det vet ju ni som känner mig. Jag hittade en Saab 9-5 sedan ’99 för en skaplig peng.

Det ringde galet mycket folk och i lördags bestämde en kille från Enköping att han tar den direkt. Vi var dock inte hemma på lördagen så han fick hämta den igår. Idag på lunchen var jag och köpte ”nya” bilen.


Så här ser nya Bettan ut. En Saab 9-5 med 2,3 l turbo

Hoppas det inte blir ”fort och fel” nu. Jag har pratat med ägaren som hade den fram till i maj i år. Han ägde den sex år och var nöjd med den. Han bytte det mot en ny bil.
Håll nu tummar och tår att den håller.

Inlägget skrevs 07 juni 2010 kl 16:04 ,sorterad under Vardag. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.