Tur till Ängsö

I fredags kväll la jag ut med Nova från Torshälla och styrde mot vår klubbholme Stora Tallskär. Väl framme pratade jag lite med de klubbkabrater som redan var där och jag blev dessutom inbjuden till Tomas båt där det vakades vm-hockey. Jag la mig i akterruffen på Nova strax efter 23 och somnade som en klubbad säl till sjöns underbara kluckande.

Lördag morgon, lite mulet. märkligt då de lovat strålande sol. Jag åkte in till Mälarbaden och hämtade upp min vän Johan vid 09:00. Petra och Neo kom också dit. Neo är galet intresserad av båtar (och datorer) fattar inte vart det kommer från. Lagom när vi lagt ut från Mälarbaden och styrt mot Tallskär igen börjar det spricka upp. Det var städdag på ön så vi hjälpte till några timmar på förmiddagen med att sätta tillbaks farledsprickarna som isen flyttat för oss.


Nova vid bryggan på Tallskär. Lägg märke till ”sockerlådan”

Efter lunch la vi ut från Tallskär och tog ut kurs österut mot Granfjärden för att sedan gira norrut mot Ängsö. Vårt mål var att besöka Ängsö slott under eftermiddagen.


Förtöjda vid Ängsö.

Solen sken från en klarblå himmel och temperaturen var en bit över 20 grader när vi åkte till Ängsö. En helt underbar resa i en vacker insjöskärgård. Vi tog en prommenad på c:a 2 km till slottet som låg väldigt fint i en grönskade dalgång. För er som inte varit på Ängsö ska ni helt klart ta er dit. Det går att komma över med bil från Västeråshållet.


Grabbarna grus på väg till slottet. En vacker promenad.

Efter att ha varit vid slottet åkte vi iväg igen. Denna gång för att hitta en egen ö där vi kunde fiska och grilla lite. Vi hittade en ö strax väster om Ängsö. Där var vi till förmiddagen på söndagen.


Så här såg det ut när jag tittade ut från ”middagsbordet”

På väg hem tog vi den norra vägen. Allstå mot Västeråsfjärden för att runda Ridön och sen gå nästan rakt söderut mot Torshälla. Vi la till i hemmahamnen vid 18:30 där våra familjer stod och tog emot oss. En skön helg med underbart väder på lördagen, helt okej väder på söndagen men med ett fantastiskt skönt lugn från början till slut.

Tack ”Gasten Johan” som for som en vettvilling fram och tillbaks och servade ”Kapten Johan” då jag styrde i okända vatten för att lägga till.

Inlägget skrevs 17 maj 2010 kl 22:28 ,sorterad under Sjöliv. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

1 kommentar

  1. Samuel skriver:

    Härligt Johan! Försommar, sol, tillräckligt varmt, båt, vågskvalp och en välutrustad Albin 25:a. Kan man komma närmare perfekt?

    Har läst de tidigare texterna också. Bra och roligt. Du är bäst Johan!

    21 maj 2010