Tankar kring vaccination

Det har säkerligen inte undgått någon detta med vaccinationerna för att hindra svininfluensan att sprida sig mellan oss. Jag har tyckt att det har varit otroligt svårt att bestämma mig för vad jag skulle göra. Man kan tycka att vi som jobbar inom vården skall alla vaccineras men så är det inte. Vi sekreterare har inte tillhört den grupp som är ”patientnära”. Detta har väckt mycket tankar och känslor hos kollegorna över sjukhuset.

Först när det kom så var jag helt övertygad om att hela familjen skulle vaccineras, men senare visade sig att Neo var för liten och då kände jag att det var ännu viktigare att Johan och jag vaccinerade oss för att skydda Neo. Men så gick tiden och den där stora ”vågen” kom aldrig. Det rann ut i sanden och jag kände att skulle det vara någon allvarligare typ av influensa så hade vi alla blivit tvångsvaccinerade för att inte sprida smittan.
Men så började en efter en kollega insjukna i förkylningar, maginfluensor så började man tänka om. Tänk om….. tänk om….

Så nu när jag fick möjligheten via ett extra jobb som vaccinationskontrollant i söndags så tog jag min vaccinationspruta. Så jag tycker att alla som haft funderingarna kring om jag ska eller inte. Tänk inte utan vaccinerad dig så att du skyddar dig själv och andra.

images[1]

Inlägget skrevs 29 oktober 2009 kl 09:34 ,sorterad under Några tankar. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

1 kommentar

  1. Nella skriver:

    Mycket bra! Dessutom kan ju influensan komma tillbaka nästa år och då har man ju fortfarande lite skydd!

    01 november 2009