Tankar kring vaccination

Det har sĂ€kerligen inte undgĂ„tt nĂ„gon detta med vaccinationerna för att hindra svininfluensan att sprida sig mellan oss. Jag har tyckt att det har varit otroligt svĂ„rt att bestĂ€mma mig för vad jag skulle göra. Man kan tycka att vi som jobbar inom vĂ„rden skall alla vaccineras men sĂ„ Ă€r det inte. Vi sekreterare har inte tillhört den grupp som Ă€r ”patientnĂ€ra”. Detta har vĂ€ckt mycket tankar och kĂ€nslor hos kollegorna över sjukhuset.

Först nĂ€r det kom sĂ„ var jag helt övertygad om att hela familjen skulle vaccineras, men senare visade sig att Neo var för liten och dĂ„ kĂ€nde jag att det var Ă€nnu viktigare att Johan och jag vaccinerade oss för att skydda Neo. Men sĂ„ gick tiden och den dĂ€r stora ”vĂ„gen” kom aldrig. Det rann ut i sanden och jag kĂ€nde att skulle det vara nĂ„gon allvarligare typ av influensa sĂ„ hade vi alla blivit tvĂ„ngsvaccinerade för att inte sprida smittan.
Men sĂ„ började en efter en kollega insjukna i förkylningar, maginfluensor sĂ„ började man tĂ€nka om. TĂ€nk om….. tĂ€nk om….

SÄ nu nÀr jag fick möjligheten via ett extra jobb som vaccinationskontrollant i söndags sÄ tog jag min vaccinationspruta. SÄ jag tycker att alla som haft funderingarna kring om jag ska eller inte. TÀnk inte utan vaccinerad dig sÄ att du skyddar dig sjÀlv och andra.

images[1]

InlÀgget skrevs 29 oktober 2009 kl 09:34 ,sorterad under NÄgra tankar. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

1 kommentar

  1. Nella skriver:

    Mycket bra! Dessutom kan ju influensan komma tillbaka nÀsta Är och dÄ har man ju fortfarande lite skydd!

    01 november 2009