Sjöpraktik utanför Västerås

För ett par helger sedan var det äntligen min tur att åka iväg på sjöpraktik. Det var kallt under natten och det var helt molnfrittute och jag blev upphämtad av min kurskollega Taisto. Sjöpraktiken skulle ske utanför Västerås. Vi skulle med en fd gammal engelsk fiskebåt Tess  ta oss ut och göra vissa uppgifter som vår lärare Stefan hade gjort i ordning. Spännande… hur skulle det gå. Har ju bara varit på sjön med Johan. Undra om läraren hade lika stort tålamod med mig som Johan. Sakta gled vi ut från bryggan och styrde ut för att sedan ta ut kursen till vårt första mål. Det var som att köra bil för första gången. Nervöst försökte jag komma ihåg vad läraren och Johan präntat in i skallen. Vi var 3 stycken elever som skulle vara uten idag. Den tredje eleven var ifrån Uppsala och jag har för mig att han hette Anders.


Två styrmän letandes efter den ”röda” pricken.Efter att ha testat på att köra båten alla tre, så började uppgifterna blir svårare och svårare. Vi skulle nu ta oss till en brygga för att lägga till och lära oss att sätta fast båten på ett bra och vettigt sätt. Det var inte det enklaste, för mig så var det första gången att lägga till vid en brygga. Duns , sa det och så körde jag in fören i bryggan. Taisto hoppade i land och surrade fast båten. Sen kom det knöliga, på vilket sätt skulle vi knyta fast båren så att det sen var enkelt att åka ut.


Det är inte lätt sätta fast en båt vid en brygga.

Efter att ha pratat och klurat på hur man sätter fast en sån här stor båt på bästa sätt var det äntligen tid för fika. Mmm gott med varmt te i kylan.Så fort solen började sjunka så blev det lite kyligare. Men vi hade sånt härligt väder hela dan. Ett par övningar till sen började vi styra hem mot hamnens ingen.  Vår lärare Stefan satt i fören och nöjt av sjön och det härliga höstvädret. Tänk vilket härligt jobb han har!


Här sitter vår lärare Stefan och njuter.

Inlägget skrevs 24 oktober 2010 kl 11:56 ,sorterad under Sjöliv, Utflykter. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

2 kommentarer

 1. Samuel skriver:

  Bravo!!!
  Visst är det härligt med sjön.

  03 november 2010
 2. Nella skriver:

  Wow, världens duktigaste syrra!
  Kram!

  13 november 2010