Sardinien

Nu har vi varit en vecka på Sardinien (och kommit hem igen). Sardinien är en underbar ö i Medelhavet som tillhör Italien.

view
Vacker vy över en av ”våra” vikar

Det var otroligt varmt när vi kom fram, c:a 35 grader. Resan ner gick bra. Det är en dryga tre timmars flygning från Skavsta. Neo sprang säkert en mil i planet. Fram och tillbaks, fram och tillbaks. Skrattade och busade med de andra passagerarna. Han blev väldigt omtyckt kan jag lova.

De första dagarna var nästan olidligt varma, men senare i veckan blev det svalare (30 grader och lite vind) vilket gjorde det hela perfekt. Vi hyrde en stor lägenhet tillsammans med familjen Reiser som ligger c:a fem minuters promenad från havet och en härlig strand. Eftersom Sardinien är ett semesterparatis för rika italienare (och de har inte semester nu) var vi i stort sett ensamma på stranden. Helt underbart!

boat
Bilden är tagen från ”stan”, alltså Alghero vid deras ”ringmur”

Vi hade en underbar vecka och återkommer dit med all sannorlikhet. Då måste vi dock ha lärt oss lite italienska. De fattar nämligen zipp nada engelska på Sardinien (i alla fall de vi kom i kontakt med). Hon i kiosken visste iaf inte vad ”stamps” betydde .

familjen
The traveling family. Många fler resor kommer det bli

Inlägget skrevs 13 september 2009 kl 09:59 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.