Irland – Dublin

Del 1: Johan jobbade för IBM i Dublinunder 1 månad. Första 2 veckorna åkte han dit själv med sina kollegor. De bodde alla på St Stephans Green mitt inne i stan. Jobbade ute på IBM – IDA Business Park- Ballycoolin. De åkte ut till Howth en dag.

howth.jpg

(MER TEXT Johan)

Del 2:
I anslutning till Johans födelsedag kom vi överens om att jag skulle komma över från torsdag till måndag för att Johan skulle få visa Dublin för mig samt att vi kunde fira hans födelsedag.När jag kom till Dublins flygplats så väntade Johan redan på mig. Det var första gången jag flög helt själv. Det kändes verkligen konstigt och ensamt.

Vi bodde på Johans hotell St Stephan’s Green inte långt från berömda Grafton Street.
graffton-street.jpg

Vilken underbar stad! På kvällen så gick vi och åt på ”T.G. I Friday” som ligger vid Grafton Street. Fredagen fick jag strosa omkring själv och vänta in Johan tills han slutade jobbet. Det regnade hela dagen men jag lyckades ta mig till köpcentret: Stephan’s Green. Hittade ett mysigt smörgåsställe där jag kunde köpa mig en irländsk beagle med kyckling och majonnäs. Under fredagskvällen var det varmt och skönt så vi gick omkring och Johan visade vart Dublins äldsta krog låg, Brazen Head. Där tog vi var sin öl som sig bordes. På lördagen tog vi vagnen från Pears Street till Connolly Station där vi byte till Irlands version av pendeltåg till Skerries.

skerries.jpg

Där fann vi den lilla irländska fiskeby vi letade efter. När vi lyckades ta oss ner till havet stod vi inför en enormt lång strand, vinden pinade och man kände sig nästan som man var i filmen Braveheart. Vi gick runt klipporna och hittade ner till den lilla hamnen där det fanns ett fik där vi kunde värma oss med lite te och kaffe. Bör nämnas att det är AP-DYRT på Irland! På kvällen åt vi på en spansk restaurang nära berömda Tempel Bar. Under Johans första resa hit så hade han hört talas om Dundrum Town Center som låg en bit utan för citykärnan. Det skulle bli Irlands eller norra europas största shopping center. Vi hoppade på spårvagen ”Luas” vid hotellet, St Stephans Green och åkte 9 stationer till Dundrum och letade oss fram till köpcentret som var ENORMT!!! Det var väl 5-6 våningar med affärer, restauranger och kaffer. Där fanns naturligtvis H & M. Johan hittade en tröja med sitt årtal på som vi köpte. På kvällen skulle vi fira Johans födelsedag och vi gick till en liten liten indisk restaurang som jag inte minns namnet på tyvärr. Det var naturligtvis mycket gott. På måndagen så var det dags att åka hem igen, johan hade åkt till jobbet och jag tog mig ut till flygplatsen med buss och så åkte jag hem.