Irland – Dublin

Del 1: Johan jobbade för IBM i Dublinunder 1 mĂ„nad. Första 2 veckorna Ă„kte han dit sjĂ€lv med sina kollegor. De bodde alla pĂ„ St Stephans Green mitt inne i stan. Jobbade ute pĂ„ IBM – IDA Business Park- Ballycoolin. De Ă„kte ut till Howth en dag.

howth.jpg

(MER TEXT Johan)

Del 2:
I anslutning till Johans födelsedag kom vi överens om att jag skulle komma över frÄn torsdag till mÄndag för att Johan skulle fÄ visa Dublin för mig samt att vi kunde fira hans födelsedag.NÀr jag kom till Dublins flygplats sÄ vÀntade Johan redan pÄ mig. Det var första gÄngen jag flög helt sjÀlv. Det kÀndes verkligen konstigt och ensamt.

Vi bodde pĂ„ Johans hotell St Stephan’s Green inte lĂ„ngt frĂ„n berömda Grafton Street.
graffton-street.jpg

Vilken underbar stad! PĂ„ kvĂ€llen sĂ„ gick vi och Ă„t pĂ„ ”T.G. I Friday” som ligger vid Grafton Street. Fredagen fick jag strosa omkring sjĂ€lv och vĂ€nta in Johan tills han slutade jobbet. Det regnade hela dagen men jag lyckades ta mig till köpcentret: Stephan’s Green. Hittade ett mysigt smörgĂ„sstĂ€lle dĂ€r jag kunde köpa mig en irlĂ€ndsk beagle med kyckling och majonnĂ€s. Under fredagskvĂ€llen var det varmt och skönt sĂ„ vi gick omkring och Johan visade vart Dublins Ă€ldsta krog lĂ„g, Brazen Head. DĂ€r tog vi var sin öl som sig bordes. PĂ„ lördagen tog vi vagnen frĂ„n Pears Street till Connolly Station dĂ€r vi byte till Irlands version av pendeltĂ„g till Skerries.

skerries.jpg

DĂ€r fann vi den lilla irlĂ€ndska fiskeby vi letade efter. NĂ€r vi lyckades ta oss ner till havet stod vi inför en enormt lĂ„ng strand, vinden pinade och man kĂ€nde sig nĂ€stan som man var i filmen Braveheart. Vi gick runt klipporna och hittade ner till den lilla hamnen dĂ€r det fanns ett fik dĂ€r vi kunde vĂ€rma oss med lite te och kaffe. Bör nĂ€mnas att det Ă€r AP-DYRT pĂ„ Irland! PĂ„ kvĂ€llen Ă„t vi pĂ„ en spansk restaurang nĂ€ra berömda Tempel Bar. Under Johans första resa hit sĂ„ hade han hört talas om Dundrum Town Center som lĂ„g en bit utan för citykĂ€rnan. Det skulle bli Irlands eller norra europas största shopping center. Vi hoppade pĂ„ spĂ„rvagen ”Luas” vid hotellet, St Stephans Green och Ă„kte 9 stationer till Dundrum och letade oss fram till köpcentret som var ENORMT!!! Det var vĂ€l 5-6 vĂ„ningar med affĂ€rer, restauranger och kaffer. DĂ€r fanns naturligtvis H & M. Johan hittade en tröja med sitt Ă„rtal pĂ„ som vi köpte. PĂ„ kvĂ€llen skulle vi fira Johans födelsedag och vi gick till en liten liten indisk restaurang som jag inte minns namnet pĂ„ tyvĂ€rr. Det var naturligtvis mycket gott. PĂ„ mĂ„ndagen sĂ„ var det dags att Ă„ka hem igen, johan hade Ă„kt till jobbet och jag tog mig ut till flygplatsen med buss och sĂ„ Ă„kte jag hem.