Phi-Phi och Phuket

Nu Àr vi tillbaks i Ao Nang. Det kÀnns nÀstan som att komma hem. Vi trivs hemskt bra hÀr.
BÄten frÄn Phuket gick klockan 8:30 i morse sÄ det blev ingen sovmorgon. Vi hade behövt det efter Petras skrÀcknatt i Bungalowen pÄ Phi-Phi Island, Johan fick ju inte heller sova dÄ Petra sÄg och hörde massa blodtörstiga djur hela natten.

Efter 2 timmars bÄtfÀrd var vi i allafall tillbaks till Ao Nang. Vi tog en Tuk-Tuk (mopedtaxi med sidovagn typ) till hotellet dÀr vi i stort sett bara lÀmpade av vÄra ryggsÀckar innan vi gick och tog en tidig lunch. Vi hade inte Àtit frukost nÀmligen. Lunchen idag avnjöt vi det Italienska köket med en varsin pizza. Men i Àrlighetes namn blir det ingen mer hÀr. Den var jÀttegod, men i denna vÀrme och fuktighet blir man mer Àn lovligt dÄsig efter en sÄdan mÄltid.

Vi tillbringade nÀstkommande timmar i solen pÄ stranden nedanför hotellet, hÀrligt vÀrre. Nu har vi vaknat till efter 2 timmars siesta i vÄrt rum dÀr ACn gÄr för fulla muggar. Klockan Àr strax 19 och det börjkar bli dags för middag. Vi vet inte vad det blir sÄ det kan bli allt frÄn fisk till fried rice.

För er som aldrig har varit i Thailand sÄ kan vi berÀtta att det Àr en stor skillnad pÄ klimatet hÀr om man jÀmför med Sverige. Den största skillnaden Àr inte vÀrmen. Vi har ju ocksÄ varmt hemma ibland sommartid. Skillnaden ligger i luftfuktigheten. Det kÀnns som att allt inklusive vi sjÀlva stÀndigt Àr fuktiga. NÀr vi öppnar dörren frÄn vÄrt rum ut i hotellkorridoren Àr som att nÄgon sprutar med en vattendusch pÄ det dÀr finaste ni vet. Som man inte ser, men blir jÀtteblöt av. SÄ Àr det typ överallt, hela tiden. Plus att det Àr en bra bit över 30 grader i luften. Solen gÄr dock ner hÀr vid 18 tiden och dÄ blir det svalare. Lite mer likt en Svensk sommardag (inte natt dock). Kontigt nog sÄ vÀnjer man sig vid vÀrmen och fuktigheten sÄ det Àr inget man egentligen tÀnker pÄ lÀngre.
Som lite ”plĂ„ster pĂ„ sĂ„ren” sĂ„ finns det kritvita strĂ€nder och kristallklart vatten som har en temperatur runt 30 grader. SĂ„ det kĂ€nns som om vi överlever 2 veckor till hĂ€r nere.

Bilderna nedan Àr tagna pÄ Phi-Phi Island.

 

bungalow.jpg phi-phi_blomma.jpg

Nu ska vi söka efter en trevlig restaurang. FÄr vÀl punga ut med ytterligare 300 bath, typiskt. Hmm, att det ska vara sÄ dyrt!! FÄr se nu, 300 bath blir i runda slÀngar 60 kr. Kanske inte Àr sÄ farligt för middag för 2 personer pÄ en helt OK restaurang. NÀ, nu fÄr ni jobba vidare.
Hörs snart igen.

InlÀgget skrevs 02 december 2006 kl 16:16 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

3 kommentarer

 1. Gunnar Sandqvist skriver:

  Hej, hoppas ni har det bra, det verkar iallafall sĂ„ nĂ€r man lĂ€ser hĂ€r… Vilka underbara bilder! Vilken fotograf! Vem det nu Ă€r av er? Grattis förresten till er bĂ„da! HĂ€r i Norrland Ă€r det nĂ€stan sommar, 2-5 plusgrader och nĂ€stan all snö vi fick massor av tidigare Ă€r borta! Enkelt att hĂ€mta julgran i skogen men ganska trĂ„kigt & lite julstĂ€mning….. Sköt om er nu och ha det riktigt oförskĂ€mt bra! Kram frĂ„n Gunnar S.

  03 december 2006
 2. Johan skriver:

  Visst Àr det bra hÀr : )
  Bilderna har Johan tagit.

  /Fam. Nieminen

  04 december 2006
 3. Helén skriver:

  va hÀrligt de ser ut Ä nÀr jag ser graderna sÄ e jag sÄ avis.. hehe.. men ta de lugnt dÀr borta nu..

  Ä bilderna e sÄ fina.. helt underbart sÄ att man lÀngtar sÄ..

  sköt om er nu..

  /Helén

  05 december 2006