Phi-Phi och Phuket

Nu är vi tillbaks i Ao Nang. Det känns nästan som att komma hem. Vi trivs hemskt bra här.
Båten från Phuket gick klockan 8:30 i morse så det blev ingen sovmorgon. Vi hade behövt det efter Petras skräcknatt i Bungalowen på Phi-Phi Island, Johan fick ju inte heller sova då Petra såg och hörde massa blodtörstiga djur hela natten.

Efter 2 timmars båtfärd var vi i allafall tillbaks till Ao Nang. Vi tog en Tuk-Tuk (mopedtaxi med sidovagn typ) till hotellet där vi i stort sett bara lämpade av våra ryggsäckar innan vi gick och tog en tidig lunch. Vi hade inte ätit frukost nämligen. Lunchen idag avnjöt vi det Italienska köket med en varsin pizza. Men i ärlighetes namn blir det ingen mer här. Den var jättegod, men i denna värme och fuktighet blir man mer än lovligt dåsig efter en sådan måltid.

Vi tillbringade nästkommande timmar i solen på stranden nedanför hotellet, härligt värre. Nu har vi vaknat till efter 2 timmars siesta i vårt rum där ACn går för fulla muggar. Klockan är strax 19 och det börjkar bli dags för middag. Vi vet inte vad det blir så det kan bli allt från fisk till fried rice.

För er som aldrig har varit i Thailand så kan vi berätta att det är en stor skillnad på klimatet här om man jämför med Sverige. Den största skillnaden är inte värmen. Vi har ju också varmt hemma ibland sommartid. Skillnaden ligger i luftfuktigheten. Det känns som att allt inklusive vi själva ständigt är fuktiga. När vi öppnar dörren från vårt rum ut i hotellkorridoren är som att någon sprutar med en vattendusch på det där finaste ni vet. Som man inte ser, men blir jätteblöt av. Så är det typ överallt, hela tiden. Plus att det är en bra bit över 30 grader i luften. Solen går dock ner här vid 18 tiden och då blir det svalare. Lite mer likt en Svensk sommardag (inte natt dock). Kontigt nog så vänjer man sig vid värmen och fuktigheten så det är inget man egentligen tänker på längre.
Som lite ”plåster på såren” så finns det kritvita stränder och kristallklart vatten som har en temperatur runt 30 grader. Så det känns som om vi överlever 2 veckor till här nere.

Bilderna nedan är tagna på Phi-Phi Island.

 

bungalow.jpg phi-phi_blomma.jpg

Nu ska vi söka efter en trevlig restaurang. Får väl punga ut med ytterligare 300 bath, typiskt. Hmm, att det ska vara så dyrt!! Får se nu, 300 bath blir i runda slängar 60 kr. Kanske inte är så farligt för middag för 2 personer på en helt OK restaurang. Nä, nu får ni jobba vidare.
Hörs snart igen.

Inlägget skrevs 02 december 2006 kl 16:16 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

3 kommentarer

 1. Gunnar Sandqvist skriver:

  Hej, hoppas ni har det bra, det verkar iallafall så när man läser här… Vilka underbara bilder! Vilken fotograf! Vem det nu är av er? Grattis förresten till er båda! Här i Norrland är det nästan sommar, 2-5 plusgrader och nästan all snö vi fick massor av tidigare är borta! Enkelt att hämta julgran i skogen men ganska tråkigt & lite julstämning….. Sköt om er nu och ha det riktigt oförskämt bra! Kram från Gunnar S.

  03 december 2006
 2. Johan skriver:

  Visst är det bra här : )
  Bilderna har Johan tagit.

  /Fam. Nieminen

  04 december 2006
 3. Helén skriver:

  va härligt de ser ut å när jag ser graderna så e jag så avis.. hehe.. men ta de lugnt där borta nu..

  å bilderna e så fina.. helt underbart så att man längtar så..

  sköt om er nu..

  /Helén

  05 december 2006