PĂ„lstek med Lars Hermansson

I helgen hade vi en ”Albin 25” trĂ€ff i MĂ€laren. Neo var hos SynnövĂ© fredag till söndagen.
TrÀffen skulle vara strax norr om StrÀngnÀs vid en liten ö vid namn Gubben. Jag och Petra packade in grejerna i bÄten pÄ fredag eftermiddag/kvÀll och började vÄr tur. DÄ vi startade lite sent hade vi egentligen inte för avsikt at gÄ hela vÀgen under fredagen eftersom sjÀlva trÀffen startade lördag klockan 11. Vi gick till DjurgÄrdsudd som ligger pÄ andra sidan GranfjÀrden. DÀr la vi oss pÄ svaj över natten.
NĂ€r klockan var 11:07 sĂ„g vi de andra bĂ„tarna som redan lĂ„g vid ”Gubben”. Det var tre stycken. Vi la oss mellan Börje/Barbro och Lars. Efter ett par timmar kom den femte bĂ„ten. Det var Andreas och Camilla frĂ„n VĂ€sterĂ„s som aslöt till gruppen.

HÀr ligger vi, fem stycken Albin 25. Paradiset pÄ jorden?

Vi hade fantastisk tur med vĂ€dret. Solen sken frĂ„n en nĂ€stan klarblĂ„ himmel och det var nĂ€stan helt vindstilla. Vi passade pĂ„ att bada innan det var dags att gĂ„ ”husesyn” pĂ„ bĂ„tarna. Det Ă€r minst halva nöjet med trĂ€ffarna, att fĂ„ se hur andra fixat och grejat i sina bĂ„tar.
Vi började med Lars Hermanssons bĂ„t. Lars Ă€r 84 Ă„r. Han köpte sin Albin 25 1969 direkt frĂ„n fabrik. Hans bĂ„t har nummer 20 (vĂ„r har 893). Han har som hobby att försöka behĂ„lla sin bĂ„t i nyskick, eller som han sĂ„ riktigt pĂ„pekade ”ursprungsskick”. Lars Ă€r en man som kan anvĂ€nda ord ska ni veta. Han har de mest otroliga berĂ€ttelser att berĂ€tta och han gör det med en enorm inlevelse. Man skulle kunna tro att det Ă€r han som det berĂ€ttas om i boken ”100-Ă„ringen som gick ut genom fönstret och försvan”. Men han Ă€r ju ”bara” 84 Ă„r….

HĂ€r stĂ„r Lars ombord pĂ„ sin ”Ingla” och visar oss hur det var ”förr”

NĂ€r vi tittat i varandras bĂ„tar fick jag möjlighet att sitta och lĂ€ra mig hur man gör en pĂ„lstek pĂ„ Lars Hermassons vis, med finess. ”Den ska man kunna göra i bĂ€ckmörker sa han, sĂ„ det Ă€r bara öva”. Han berĂ€ttade att han har tampar liggandes lite hĂ€r och dĂ€r sĂ„ han alltid kan öva pĂ„ sina knopar. Utan att överdriva tror jag inte det Ă€r mĂ„nga som slĂ„r honom pĂ„ fingrarna nĂ€r det gĂ€ller knopar. Men han har haft mĂ„nga Ă„r att öva pĂ„ ocksĂ„.
SÄ smÄningom blev det dags för mat och alla tog fram sina grillar och grillade allt som kunde grillas. Det doftade hÀrligt ute pÄ klipporna.

HÀr sitter hela gÀnget pÄ rad och njuter av sol och mat

NĂ€rmast kameran sitter Kjell och Susanne frĂ„n BorlĂ€nge. Uppe i backen huserar Andreas och Camilla. Fru Nieminen sitter ”i backen” brevid Börje som i sin tur sitter mittemot sin fru Barbro. LĂ€ngst bort med överblick över alla sitter Lars. Jag stĂ„r som ni förstĂ„r bakom kameran, som vanligt.
NÀr söndagen kom (de hade lovat regn) begav sin alla utaom vi och Kjell/Susanne ivÀg tidigt. Vi stannade kvar en stund pÄ förmiddagen innan vi gick gemensamt till TorshÀlla dÀr vi tog en lÀttare lunch innan de fortsatte till BorgÄsund dÀr de skulle ta upp sin bÄt för att köra den pÄ trailer hem till BorlÀnge.
En jÀttetrevlig helg, med trevliga mÀnniskor och fina bÄtar. Att moder natur visade fram sin bÀsta sida gjorde inget det heller. Klockan Àr nu 18:05 och det har fortfarande inte kommit en regndroppe. Det tackar vi sÀrskilt för.
Vi hoppas pÄ fler trÀffar under sommaren 2012.
InlÀgget skrevs 14 augusti 2011 kl 18:05 ,sorterad under Sjöliv. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

Kommentarer avstÀngda.