Paddlingstur

Igår (sön) hyrde vi en kajak. Den var av plast och väldigt stabil som tur var. Inte alls som ”vanliga” kajaker utan mer som en kanadensare. Vi köpte varsin ”ocean pack” dagen innan så vi hade bra väskor att packa i. Ocean Pack är som en plastbag som är vattentät, framtagen för just kajaking och liknande. De kommer väl till pass i sommar sen när vi åker ut på sjön.

Det är otroligt roligt och fint att paddla här nere. Man kommer in i grottor och skrymsel man inte skulle sett annars. Vi pausade på en liten strand där vi sträckte på benen och tog ett dopp. Vattnet är över 30 grader här, men det svalkar skönt eftersom det är betydligt varmare än så i luften. Förstår att ni tänker, skönt att vara i Sverige!!

Efter vår pause fortsatte vi mot en strand som vi brukar åka longtailbåt till, Phra Nang. Den har helt overkligt fin sand och vattnet är sagolikt klart. Våra ”grannar” skulle vara där så vi tänkte att vi skulle äta gemensam lunch därute. Pad tai smakar bra efter en paddlingstur vill vi lova. Som en ostmacka och choklad i skidbacken.

Efter c:a 2  timmar på stranden paddlade vi tillbaks till Ao Nang stranden där vi avslutade vår soldag med en timmes solbad.

paddla.jpg

Kvällens middag blev Italienskt. Petra tog en pasta och Johan en pizza.

Idag skulle vi ha åkt ut till Poda, men vädret verkade lite ostabilt så vi valde att vara kvar på stranden här nere. Det kostar 600 bath för 2 personer t/r dit ut så man vill ju veta att man får lite sol för pengarna. Vi gjorde ett bra beslut för vid 15 tiden så började det regna lite så vi gav oss tillbaks till hotellet.

Regn är inget ovanligt här, det regnar nog varannan dag i genomsnitt. Skillnaden är att här är det sol och varmt till klockan 17-18, sen öppnar sig himlen och det åskar och blixtrar som vi nog aldrig sett i Sverige. Detta brukar bara hålla i sig 30-60 minuter, sen är det fint igen. Det är inte konstigt att det är så grönt och fint här eftersom det regnar så ofta plus all sol och värme på det.

Nu ska vi in till Leif och Maj-lis en stund och ta en kaffe för de ska få bilder som vi har tagit och vi några av dem. De ville också visa lite bilder från deras 3-dagars resa till Bangkok.

Blomman nedan tog Johan bild på när vi var på väg tillbaks till hotellet.

orange_blomma.jpg

Hej så länge!

Inlägget skrevs 11 december 2006 kl 14:58 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

3 kommentarer

 1. Robert skriver:

  Tjaba!
  Ser ut och låter som om ni har det bra! Skönt! Här hemma väntar vi fortfarande på snö (+6 grader imorse…), det har regnat massor senaste veckorna. USCH!
  Flytten har gått bra men det är ännu en hel del småpyssel kvar att göra… Ingen bebbe ännu, 2 dagar över tiden nu…väntans tider… Ha det bra! Och tack för vykortet förresten! // Robert

  12 december 2006
 2. Carolina skriver:

  Åhhh, jag säger bara åhhhhh vad härligt ni verkar ha det. Passa på att njuta riktigt ordentligt. Här nordligaste svea är det bara regn och vi märker bara skillnad på dag och natt genom att det blir lite gråare ute mellan 9 och 13. I övrigt är det svarta natten. Jag försöker trösta mej med julmusik (ni vet väl att vi passerat 2:a advent här hemma?) och levande ljus i massor, det går ganska bra. Försök att inte äta ihjäl er, ta det lugnt med solen och kom ihåg att ta på flytväst när ni ska ut på vattnet nästa gång! Massor av kramar från Carolina

  12 december 2006
 3. Emma skriver:

  Tack för vykortet och hoppas ni har underbart härligt, inte illa med så varmt och gott vatten. Det skulle behövas här i den blåsiga och lagom blöta huvudstaden. Ungarna hälsar så mycket, de ville ta sina badprylar och åka till stranden när de såg kortet! 😉 😀

  Sköt om er å ha det vilsamt!

  Hälsn.
  Emma & company

  12 december 2006