Open Water Diver

Nu äntligen har jag tagit mitt dykcertifikat. Jag och Daniel har varit i Kroatien en vecka och då gått utbildningen.

Kroatien är väldigt vackert, varmt och perfekt för dykning. Över 30 grader i luften och runt 26 grader i vattnet (så här ”sent” på året)
Utbildningen var CMAS så det kändes tryggt. En hel del teori och massvis med praktiska övningar.
Mitt första ”riktiga” dyk var vrakdyk på ett lastfartyg som sjönk för 8 år sedan. Aktern låg på 8 meters djup och fören på 23 meter. Som ”Open Water diver” går jag ner till max 20m. Jag hade 18 m på min djupmätare. Det är en märklig känsla att ha så mycket vatten runtomkring sig och framförallt, ovanför.

Allt gick bra och jag klarade tentan på teorin och alla praktiska övningar. Nu är det bara att testa att dyka i Svenska vatten för att se om jag ska satsa på det här till 100% eller om det blir en ”semestersysselsättning”.

 

Inlägget skrevs 18 september 2011 kl 19:58 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.