Nu har familjen Nieminen Pippi!

Äntligen efter mĂ„nga Ă„rs funderingar och velande har vi klippt till. Vi har hittat vĂ„r Albin 25 vid namn ”Pippi” (kommer nog döpas om till Nova). Petra fick syn pĂ„ henne i blocket och hon lĂ„g i Askersund och hade VĂ€ttern som hemmavatten. Hon Ă€gdes av en kille som heter Magnus. Jag, Neo och ”kompis” Magnus Ă„kte ner till Askersund för att ta oss en titt pĂ„ henne. Jag föll direkt. Petra litade pĂ„ mitt omdömme och en vecka senare Ă„kte jag och Magnus för att transportera hem henne till TorshĂ€lla.

kopplar
HÀr hjÀlps vi Ät att förbereda avfÀrd mot TorshÀlla

punka
Vi kom till Hallsberg sÄ fick vi punka. DÀcket hade torkat sönder

pa_vag
Efter lite meck satt ett annat dÀck pÄ fÀlgen och vi kunde Äka igen

 

Det tog sex timmar inkl. 1Âœ timmes meck med punkan innan vi kom fram till TorshĂ€lla. Vi kopplade frĂ„n kĂ€rran och sĂ€krade den inför kvĂ€llen. Men lite tur kunde vi kanske sjösĂ€tta henne dagen efter. Efter samrĂ„d med bland annat Janne frĂ„n TorshĂ€lla motorbĂ„tsklubb (dĂ€r jag för övrigt Ă€r webbansvarig) kom vi fram till att det med all sannorlikhet skulle gĂ„ att sjösĂ€tta med vagnen jag fick med nĂ€r jag köpte bĂ„ten. NĂ€r vi sjösatte körde Daniel med sin 4 hjulsdrivna stadsjeep medans jag och Lasse (ocksĂ„ han frĂ„n TMK) kollade sĂ„ allt gick bra. Stort tack för hjĂ€lpen igen Lars och Daniel!

sjosattning
HÀr backar Daniel nedför rampen och Lars hjÀlper till och kollar

i_vatten
Efter oförskÀmt kort tid (5-10 min), var sjösÀttningen klar

insida
HÀr Àr en överblick frÄn akterruffen och föröver

styrman
”Min” plats dĂ€r jag styr och stĂ€ller. Jag Ă€r ju iaf redare ombord

kabin
Kabinen med gott om plats och bekvÀmligheter

diskho
Höll pĂ„ att skriva ”Petras” plats. Men det Ă€r bra med ”kök” ombord

tallskar
PremiÀrturen gick till TallskÀr sÄklart. TKMs klubbholme

Inom kort kommer det finnas en egen sida under ”bĂ„tar” för vĂ„r Albin 25. DĂ€r kommer det finnas fler bilder och mer information om henne. Nyfiken pĂ„ teknisk data och andra detaljer? Skriv i ”kommentarer” sĂ„ svarar jag dĂ€r

InlÀgget skrevs 01 september 2009 kl 21:18 ,sorterad under Sjöliv, Utflykter. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

6 kommentarer

 1. Stig Andersson skriver:

  Grattis till nya bÄten
  den ser mycket fin ut hoppas att ni fÄr mÄnga trevliga turer med henne
  HĂ€lsningar
  Stig& Marianne Andersson

  01 september 2009
 2. Steffo skriver:

  Det Ă€r bara att buga ödmjukt Ă„ gratta… Ser otroligt fin ut. Hoppas ni fĂ„r mycke glĂ€dje av henne och att Neo fĂ„r sjölivet i blodet nu nĂ€r en rymlig och barnsĂ€ker bĂ„t blivit er! Snyggt med den nĂ„tade durken. Förresten, det dĂ€r med namn pĂ„ bĂ„tar… fick lĂ€ra mig av att bĂ„tar ska ha kvinnonamn som har sju bokstĂ€ver… som symbolik för de sju haven… en gammal sed i bĂ„tsammanhang. Jag har helt misslyckats pĂ„ den punkten. /Stefan

  03 september 2009
 3. Peter Tegborg skriver:

  Tjenare Johan! Grattis till nya bÄten, hon ser fin ut. Albin 25 Àr fina o bra bÄtar Àven om jag personligen gillar segelbÄt mer Àn motorbÄt. Hoppas ni fÄr bra vÀder uppe TorshÀlla nu i höst sÄ att du kan fÄ ut o Äka med henne.

  /Peter

  03 september 2009
 4. Samuel skriver:

  StrÄlande Johan! Alldeles lysande strÄlande! Och ni fick henne i sjön ocksÄ, och premiÀrtur innan höststormar och vinteris. Kommer hem pÄ mÄndag och hör av mig dÄ.
  /Samuel

  05 september 2009
 5. Storebror HĂ„kan skriver:

  Äntligen….Vilket kap!
  Man fÄr gratulera, kul! Nu kanske det blir en tur till Oskarshamn framöver, bÄtledes!

  Ser fram emot att höra mer om ”Pippi”
  /HĂ„kan

  07 september 2009
 6. Johan skriver:

  En sida för ”Nova” kommer inom kort under ”bĂ„tar”. HĂ„ll ögonen öppna : )

  10 september 2009