Nu har familjen Nieminen Pippi!

Äntligen efter många års funderingar och velande har vi klippt till. Vi har hittat vår Albin 25 vid namn ”Pippi” (kommer nog döpas om till Nova). Petra fick syn på henne i blocket och hon låg i Askersund och hade Vättern som hemmavatten. Hon ägdes av en kille som heter Magnus. Jag, Neo och ”kompis” Magnus åkte ner till Askersund för att ta oss en titt på henne. Jag föll direkt. Petra litade på mitt omdömme och en vecka senare åkte jag och Magnus för att transportera hem henne till Torshälla.

kopplar
Här hjälps vi åt att förbereda avfärd mot Torshälla

punka
Vi kom till Hallsberg så fick vi punka. Däcket hade torkat sönder

pa_vag
Efter lite meck satt ett annat däck på fälgen och vi kunde åka igen

 

Det tog sex timmar inkl. 1½ timmes meck med punkan innan vi kom fram till Torshälla. Vi kopplade från kärran och säkrade den inför kvällen. Men lite tur kunde vi kanske sjösätta henne dagen efter. Efter samråd med bland annat Janne från Torshälla motorbåtsklubb (där jag för övrigt är webbansvarig) kom vi fram till att det med all sannorlikhet skulle gå att sjösätta med vagnen jag fick med när jag köpte båten. När vi sjösatte körde Daniel med sin 4 hjulsdrivna stadsjeep medans jag och Lasse (också han från TMK) kollade så allt gick bra. Stort tack för hjälpen igen Lars och Daniel!

sjosattning
Här backar Daniel nedför rampen och Lars hjälper till och kollar

i_vatten
Efter oförskämt kort tid (5-10 min), var sjösättningen klar

insida
Här är en överblick från akterruffen och föröver

styrman
”Min” plats där jag styr och ställer. Jag är ju iaf redare ombord

kabin
Kabinen med gott om plats och bekvämligheter

diskho
Höll på att skriva ”Petras” plats. Men det är bra med ”kök” ombord

tallskar
Premiärturen gick till Tallskär såklart. TKMs klubbholme

Inom kort kommer det finnas en egen sida under ”båtar” för vår Albin 25. Där kommer det finnas fler bilder och mer information om henne. Nyfiken på teknisk data och andra detaljer? Skriv i ”kommentarer” så svarar jag där

Inlägget skrevs 01 september 2009 kl 21:18 ,sorterad under Sjöliv, Utflykter. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

6 kommentarer

 1. Stig Andersson skriver:

  Grattis till nya båten
  den ser mycket fin ut hoppas att ni får många trevliga turer med henne
  Hälsningar
  Stig& Marianne Andersson

  01 september 2009
 2. Steffo skriver:

  Det är bara att buga ödmjukt å gratta… Ser otroligt fin ut. Hoppas ni får mycke glädje av henne och att Neo får sjölivet i blodet nu när en rymlig och barnsäker båt blivit er! Snyggt med den nåtade durken. Förresten, det där med namn på båtar… fick lära mig av att båtar ska ha kvinnonamn som har sju bokstäver… som symbolik för de sju haven… en gammal sed i båtsammanhang. Jag har helt misslyckats på den punkten. /Stefan

  03 september 2009
 3. Peter Tegborg skriver:

  Tjenare Johan! Grattis till nya båten, hon ser fin ut. Albin 25 är fina o bra båtar även om jag personligen gillar segelbåt mer än motorbåt. Hoppas ni får bra väder uppe Torshälla nu i höst så att du kan få ut o åka med henne.

  /Peter

  03 september 2009
 4. Samuel skriver:

  Strålande Johan! Alldeles lysande strålande! Och ni fick henne i sjön också, och premiärtur innan höststormar och vinteris. Kommer hem på måndag och hör av mig då.
  /Samuel

  05 september 2009
 5. Storebror Håkan skriver:

  Äntligen….Vilket kap!
  Man får gratulera, kul! Nu kanske det blir en tur till Oskarshamn framöver, båtledes!

  Ser fram emot att höra mer om ”Pippi”
  /Håkan

  07 september 2009
 6. Johan skriver:

  En sida för ”Nova” kommer inom kort under ”båtar”. Håll ögonen öppna : )

  10 september 2009