Nu är Neos klappar klara

Igår kl 04.00 satte sig Malin (min granne), hennes syster Annis och jag i bilen för att köra ner till Ullared. Det var dags för julklappinköp för familjerna. Vi hade en cirka 4-5 timmar lång bilfärd neråt landet och det snöade lätt när vi lämnade Eskilstuna. När vi hade passerat Stora Sundby och svängde ut mot Hjälmaresund snöade det riktigt ordentligt så att det nästan var svårt att se framför sig. Men det var blötsnö så det försvann lika fort som det kom ner. Under resans gång så såg vi hur mycket eller hur lite snön hade kommit. Nedanför Jönköping innan vi svängde av mot Gislaved körde vi in i ett vackert vinterlandskap. Marken var helt täckt, träden var helt vita och det kändes jätte skumt att komma från ett ”grönare” område. På vägen hem sen var allt detta borta dock… då hade temperaturen gått upp till 2°. Men jag försökte ta lite bilder i farten få se om det blev något.

Jag har bara varit till Ullared en gång tillsammans med Johan när jag fortfarande bodde i Göteborg. Då tyckte vi båda att det var trångt, mycket folk och helt osannolikt mycket saker över allt. Nu hade jag tid och engagemang att gå igenom nästan varenda hylla. Oj vad mycket de har av allt. Vi kom in strax innan 9 då var besökarna redan i full fart att fynda och fylla på sina shoppingvagnar. Jag hade en lagom budget med mig och handlade in snabbt det jag ville ha. Malin och hennes syster hade en helt annan budget för denna resa . Vid 11-tiden tyckte jag att det var dags med lite lunch och de andra fick gå ut och lämna av första lasset i bilen. Sen åt vi på en Thai fast-food ställe precis vägg i vägg med köpcentrat. Sen hämtades det en ny vagn för attack nr 2.

Vi var nöjda strax efter kl 15 och packade bilen. Nu var det min tur att köra och det hade börjat regna lite. Trist. Jag hade blivit lovad att vi nu skulle hinna stanna så jag kunde ta lite vinterbilder men snön hade hunnit smälta bort redan vilket var synd. I Jönköping var det dags att fylla en nästan snustorr  tank . Vi åt på Frasses i Ödeshög. Det smakade mycket gott efter en hel dag shoppande. Vi kom i lagom tid. Men idag känner jag att jag är lite seg.

Inlägget skrevs 06 november 2009 kl 08:02 ,sorterad under Utflykter, Vardag. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

1 kommentar

  1. Linda Linder skriver:

    Låter som en trevli tripp, dem har ju sååå mycket grejer där =) Vi var faktiskt där för 3 veckor sedan å shoppade ”lite”. Det börjar bli tid för en fika snart =) ha de bra. //Linda med familj.

    14 november 2009