Mot Helsinki!

I fredags mötte vi upp Erja och Philip för att gÄ ombord pÄ Viking Line som skulle ta oss till Helsingfors. Petra har en moster (och hennes man) boendes dÀr och de har inte trÀffat Neo Ànnu sÄ vi tÀnkte att det kunde ju vara trevligt att trÀffa dem en stund.

BÄten avgick och överesan gick hur bra som helst. Neo var jÀtte duktig och hade fullt upp att titta pÄ alla mÀnniskor och blinkande apparater som fanns ombord. PÄ kvÀllen Ät vi en god middag ombord och Neo skötte sig exemplariskt (som vanligt)

NÀr vi kom iland i Helsingfors möttes vi dels av Arja och Pekka, men ocksÄ av 15 minusgrader, huvav!

ship
Ett vackert skepp lÄg vid en av kajerna i Helsingfors

Pekka har vÀldigt mycket att berÀtta om Helsingfors sÄ jag fick mig en riktig bra guidad tur genom gatorna. Det finns mycket intressant att lÀra sig. För mig var det dessutom första gÄngen jag var i Helsningfors sÄ det var extra roligt. Det Àr en vacker stad med mycket fin arkitektur.

pekka
”Turistguiden” Pekka visade oss  runt bland de vackra byggnaderna

 
Efter att ha tagit en promenad genom den genomfrusna staden landade vi pÄ ett fik dÀr vi tog en vÀlbehövlig kopp kaffe och en god bulle.

alla
FrÄn vÀnster: Philip, Pekka, Petra Erja, Neo och Arja

Neo fick en ny kompis i moster Arja. De busade som om de kÀnt varandra hela livet, nja i alla fall 7 mÄnader (Neos liv dÄ)

neo_arja

InlÀgget skrevs 01 februari 2009 kl 13:52 ,sorterad under Festligheter, Utflykter. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

Kommentarer avstÀngda.