Mot Helsinki!

I fredags mötte vi upp Erja och Philip för att gå ombord på Viking Line som skulle ta oss till Helsingfors. Petra har en moster (och hennes man) boendes där och de har inte träffat Neo ännu så vi tänkte att det kunde ju vara trevligt att träffa dem en stund.

Båten avgick och överesan gick hur bra som helst. Neo var jätte duktig och hade fullt upp att titta på alla människor och blinkande apparater som fanns ombord. På kvällen åt vi en god middag ombord och Neo skötte sig exemplariskt (som vanligt)

När vi kom iland i Helsingfors möttes vi dels av Arja och Pekka, men också av 15 minusgrader, huvav!

ship
Ett vackert skepp låg vid en av kajerna i Helsingfors

Pekka har väldigt mycket att berätta om Helsingfors så jag fick mig en riktig bra guidad tur genom gatorna. Det finns mycket intressant att lära sig. För mig var det dessutom första gången jag var i Helsningfors så det var extra roligt. Det är en vacker stad med mycket fin arkitektur.

pekka
”Turistguiden” Pekka visade oss  runt bland de vackra byggnaderna

 
Efter att ha tagit en promenad genom den genomfrusna staden landade vi på ett fik där vi tog en välbehövlig kopp kaffe och en god bulle.

alla
Från vänster: Philip, Pekka, Petra Erja, Neo och Arja

Neo fick en ny kompis i moster Arja. De busade som om de känt varandra hela livet, nja i alla fall 7 månader (Neos liv då)

neo_arja

Inlägget skrevs 01 februari 2009 kl 13:52 ,sorterad under Festligheter, Utflykter. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.