Mc semester (!) till Dalarna

Jag och Jesper har som (o)vana att åka på några dagars mc semester. I år skulle det bära i väg norrut. Vi skulle åka till Alfta i Hälsningland och sedan ner mot Siljan (runda den) och vidare mot Värmland. Efter det var vägen lite osäker, men vi skulle hålla oss på de minsta och krokigaste vägarna som dig bör.

 
Sista justeringen innan avgång, ge kedjan lite smörj

Det dröjde tyvärr inte många minuter innan regnet börjande. När det väl hade börjat verkade inte som att dess avsikt var att sluta. Vi hade dock ”tur” med vädret under en timme och då stannade vi till vid en liten sjö och njöt av den fina utsikten en stund.


Här har vi parkerat vid den lilla sjön, inget regn just då (phu)

Dessvärre varade inte uppehållet speciellt länge utan vi fick fortsätta vår färd i ösregnet. Tilläggas ska nog att redan i Halstahammar var vi tvugna att göra ett ett stopp på en MC butik. Jesper var dyblöt om fötterna så han var tvungen att köpa nya stövlar. De han hade höll inte måttet : )

Efter MÅNGA timmar i regn kom vi fram till Lundvika. Vi tittade på kartan och hittade ett ställe som hette Laxsjö som verkade fint, och visst var det fint.


Vår lägerplats, 50 meter från en liten skogssjö

Det ser ju mysigt ut eller hur? Nu är det bara en sak. Många timmar i hällregn har sina nackdelar. Det fanns inte en torr fläck någonstans. Knappt i tältet heller eftersom vi slog upp det i regn.

 


Lösningen på ett av problemen var vår torklina. Morgonen var regnfri

Vägen till Laxsjö var dessvärre (sista milen iaf) var grusväg. Det är ju också lite jobbigt iaf när man kör en landsvägshoj som jag gör. Jesper har en Triumph Tiger vilken är något mer anpassad för oasfalterade vägar.


Inte bara roligt med grusväg. Lite grus i maskineriet kanske ?!

 

Efter en kanske inte allt för god natts somn var det dags att packa ihop vårt läger. Vi hade tur under morgonen för det kom inte en droppe regn. Jag pratade med Petra och hon sa att enligt väderprognosen såg det inte allt för ljust ut.


På med torra och varma kläder, för nu ska det åkas MC


Vi gillar informationen om Björnjakten, i den skogen sov vi !!!

Efter mycket vel bestämde vi oss till slut för att ge upp mot vädergudarna och bege oss mot Torshälla igen. Det kom ett antal skurar under dagen, men i det stora hela klarade vi oss bra under dag två.


Här har vi en liten fruktstund under ett träd

Väl hemma och allt var upppackat och upphängt satte vi oss i soffan och såg en film. Det är skönt att vara hemma torr och varm : )

Inlägget skrevs 04 augusti 2008 kl 10:12 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

2 kommentarer

 1. Stefan skriver:

  Det där du broder…det är det som skiljer agnarna från vetet eller de hårda från de mjuka om man så vill…frågan är bara vem som är vem. Är de de hårda som är starka nog att ge upp eller?…..Tycker ni gjorde rätt hur som helst! Det är väl med mc-livet som med båt-livet, det gör sig absolut bäst i solsken:-)

  Brodershälsningar!!!/Steffo

  05 augusti 2008
 2. Ansis skriver:

  Tja… Det är inte roligt att åka motorcykel i regn, jag vet. Men det finns alternativ – bil med löstagbart tak. Frisk luft och goda dofter när solen skiner, tak över huvudet när det regnar. Och hela familjen får plats (om det inte är en Mazda Miata, förstås). He he.

  08 augusti 2008