Mc semester (!) till Dalarna

Jag och Jesper har som (o)vana att Äka pÄ nÄgra dagars mc semester. I Är skulle det bÀra i vÀg norrut. Vi skulle Äka till Alfta i HÀlsningland och sedan ner mot Siljan (runda den) och vidare mot VÀrmland. Efter det var vÀgen lite osÀker, men vi skulle hÄlla oss pÄ de minsta och krokigaste vÀgarna som dig bör.

 
Sista justeringen innan avgÄng, ge kedjan lite smörj

Det dröjde tyvĂ€rr inte mĂ„nga minuter innan regnet börjande. NĂ€r det vĂ€l hade börjat verkade inte som att dess avsikt var att sluta. Vi hade dock ”tur” med vĂ€dret under en timme och dĂ„ stannade vi till vid en liten sjö och njöt av den fina utsikten en stund.


HÀr har vi parkerat vid den lilla sjön, inget regn just dÄ (phu)

DessvÀrre varade inte uppehÄllet speciellt lÀnge utan vi fick fortsÀtta vÄr fÀrd i ösregnet. TillÀggas ska nog att redan i Halstahammar var vi tvugna att göra ett ett stopp pÄ en MC butik. Jesper var dyblöt om fötterna sÄ han var tvungen att köpa nya stövlar. De han hade höll inte mÄttet : )

Efter MÅNGA timmar i regn kom vi fram till Lundvika. Vi tittade pĂ„ kartan och hittade ett stĂ€lle som hette Laxsjö som verkade fint, och visst var det fint.


VÄr lÀgerplats, 50 meter frÄn en liten skogssjö

Det ser ju mysigt ut eller hur? Nu Àr det bara en sak. MÄnga timmar i hÀllregn har sina nackdelar. Det fanns inte en torr flÀck nÄgonstans. Knappt i tÀltet heller eftersom vi slog upp det i regn.

 


Lösningen pÄ ett av problemen var vÄr torklina. Morgonen var regnfri

VÀgen till Laxsjö var dessvÀrre (sista milen iaf) var grusvÀg. Det Àr ju ocksÄ lite jobbigt iaf nÀr man kör en landsvÀgshoj som jag gör. Jesper har en Triumph Tiger vilken Àr nÄgot mer anpassad för oasfalterade vÀgar.


Inte bara roligt med grusvÀg. Lite grus i maskineriet kanske ?!

 

Efter en kanske inte allt för god natts somn var det dags att packa ihop vÄrt lÀger. Vi hade tur under morgonen för det kom inte en droppe regn. Jag pratade med Petra och hon sa att enligt vÀderprognosen sÄg det inte allt för ljust ut.


PÄ med torra och varma klÀder, för nu ska det Äkas MC


Vi gillar informationen om Björnjakten, i den skogen sov vi !!!

Efter mycket vel bestÀmde vi oss till slut för att ge upp mot vÀdergudarna och bege oss mot TorshÀlla igen. Det kom ett antal skurar under dagen, men i det stora hela klarade vi oss bra under dag tvÄ.


HÀr har vi en liten fruktstund under ett trÀd

VÀl hemma och allt var upppackat och upphÀngt satte vi oss i soffan och sÄg en film. Det Àr skönt att vara hemma torr och varm : )

InlÀgget skrevs 04 augusti 2008 kl 10:12 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

2 kommentarer

 1. Stefan skriver:

  Det dĂ€r du broder…det Ă€r det som skiljer agnarna frĂ„n vetet eller de hĂ„rda frĂ„n de mjuka om man sĂ„ vill…frĂ„gan Ă€r bara vem som Ă€r vem. Är de de hĂ„rda som Ă€r starka nog att ge upp eller?…..Tycker ni gjorde rĂ€tt hur som helst! Det Ă€r vĂ€l med mc-livet som med bĂ„t-livet, det gör sig absolut bĂ€st i solsken:-)

  BrodershÀlsningar!!!/Steffo

  05 augusti 2008
 2. Ansis skriver:

  Tja… Det Ă€r inte roligt att Ă„ka motorcykel i regn, jag vet. Men det finns alternativ – bil med löstagbart tak. Frisk luft och goda dofter nĂ€r solen skiner, tak över huvudet nĂ€r det regnar. Och hela familjen fĂ„r plats (om det inte Ă€r en Mazda Miata, förstĂ„s). He he.

  08 augusti 2008