Lördagsutflykten

Vi tog en behövlig sovmorgon i morse. Idag har vi hållit oss runt kvarteren där vi bor, Place de Clinchy och Pigalle. Vi tog oss upp till de berömda konstnärskvarteren runt Sacré-Coeur och Montmartre. Det kryllade av konstnärer och karikatyrtecknare. Det gällde att le och gå snabbt förbi så man inte blev förevigad på ett block för några hundra kronor.

På tal om några hundralappar så åt vi nog vår dyraste ”pannkaks-fika”, 25,60Euro dvs cirka 250 kr!!!

pannkaka.jpg

Efter denna chockfika så strosade vi vidare till den berömda stora vita kyrkan. Utsikten härifrån var enastående. Man ser hur långt som helst. Vi satte oss i dess trapp och njöt av solen. Tyvärr var det lite lätt blåsigt men ändå 16 grader i skyggan. HÄRLIGT!!
Vi som trodde att vi skulle vara ensama turister vid den här årstiden hade ju helt fel.

kyrka.jpg

 

Idag blir det inte lika mycket att gå runt då vi har 3 utflyktsmål i morgon som kräver kraft i benen. Men mer om dessa får ni läsa om imorgon kväll. Resten av eftermiddagen kommer vi nog softa och ha semester. Ikväll ska vi försöka hitta oss något franskt att äta, det borde inte vara så svårt att hitta här i Paris kan man tycka, men det är fler ”utländska” restauranger här än vad vi trodde.

À bientôt! (=dvs på återseende)

Inlägget skrevs 03 mars 2007 kl 14:45 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.