Kustskeppare & VHF operatör

Idag hade jag två tentor. Den första var klockan 09:30 och gällde VHF (radiokommunikation till sjöss). Provet innehöll 40 frågor. Jag svarade på 38 och hade 38 rätt. Det var riktigt skönt. Nu har jag alltså VHF certifikat. Tillsammans med tillståndet från post- och telestyrelsen får jag köpa och använda en VHF radio.

Det andra jag skrev (klockan 12:30) var Kustskepparexamen. Det gick också bra. Det är alltid skönt att klara på första försöket.

Kustskepparutbildningen ger fördjupade kunskaper om: sjövägsregler och navigation, utförligare kännedom om sjö- och sjösäkerhetslagar, tullbestämmelser, skeppshandlingar, sjökort, fyrbelysningssystemet, utmärkningssystemet, kompass, övriga nautiska hjälpmedel, radiokommunikation, praktiskt sjökortsarbete, metoder för navigering, säkerhet, sjukvård, sjömanskap, miljö, väder och vind, mörkernavigering.

”He e int ba å åk” här inte  : ) 

Inlägget skrevs 19 april 2008 kl 17:45 ,sorterad under Festligheter. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

3 kommentarer

 1. Emma skriver:

  Grattis, vad kul! Jag har också kustskepparn! 🙂

  Sköt om er och ha en vilsam söndag!

  Kram å hälsningar,
  Emma & co

  20 april 2008
 2. Erja m fl skriver:

  Ett stort grattis!!!
  Nu gäller det att ’bara’ fixa båten och få den i sjön.
  Sköt om er,
  Erja & Co

  20 april 2008
 3. Johan skriver:

  Tack tack…

  Jo det är ju ”bara” få den i sjön. Men det blir nog bra med det : )

  21 april 2008