Kustresan.S03.E01-04.Nova.Story

I lördags kvÀll vid 21 la jag ut frÄn kajen vid slipen dÄ allt var lastat och förÄden var fyllda. Jag hann bara ut genom TorshÀlla Än sÄ fick jag meddelande frÄn Petra, sÀngklÀderna dÄ?
DÄ klockan var mycket och Neo sov bestÀmde vi att jag övernattade pÄ TallskÀr och hÀmtade sedan sÀngklÀderna dagen efter i MÀlarbaden. Första natten blev lite sval dÄ jag bara hade en liten filt att vÀrma mig med.
Söndag morgon vid 10 lÀmnade jag MÀlarbaden med de glömda sÀngklÀderna.

Jag hade pratat med Gustav om att ses pÄ sjön en svÀng under söndagen. De hade varit i StrÀngnÀs och skulle puttra mot TorshÀlla igen. Vi möttes pÄ vÀstra sidan av GranfjÀrden dÀr det bjöds pÄ kaffe och kaka. Efter en timme bröt vi upp och fortsatte Ät varsitt hÄll.


HÀr puttrar Gustav och Mathilda ivÀg i sin Majsan

I Är ska jag slussa i Hammarbyslussen och det Àr en bit att ta sig dit. DÄ jag började bli trött hittade jag en vik dÀr jag ankrade för natten. Jag Àr nu strax vÀster om Essingeöarna.

Efter en stadig frukost och ett par timmars körande var jag framme vid slussen. Vi var fyra stycken som skulle slussa. Den gick om möjligt Ànnu smidigare Àn SödertÀlje.


HÀr har jag saltvatten under skrovet för första gÄngen 2012

Jag Ă€r ute efter kala klippor lugn och ro sĂ„ den Ă€r vyn Ă€r inte sĂ„ lockande…

DjurgÄrden och Gröna Lund i bakgrunden. Jag lÀngtar till havet!

Jag mötte en stor bÄt pÄ vÀgen, gissa om det kÀndes trÄngt i passagen mellan bÄtarna?

Hur har man rÄd att köpa, Àga och köra ett sÄnt hÀr monster?
Ser ni bĂ„ten bakom stora bĂ„ten? Den tillhörde den stora, samma ”logga”, helt sjukt!

VĂ€l ute ur stan började jag leta efter ett mysigt stĂ€lle att lĂ€gga till vid. Meningen med Ă„rets resa ÀÀr mindre Ă„ka, mera njuta!. Dock slogs jag av en sak. Det Ă€r ju sommarstugar ÖVERALLT! Vareda lite kobbe Ă€r upptagen. Till slut efter mĂ„nga timmar hittade jag en ”tom” ö. Dock har ön brevis stuga pĂ„ sig. Jag Ă€r nu precis vĂ€ster om Möja. Jag stannar hĂ€r under dagen (tisdag) och tar mig lĂ€ngre österut i kvĂ€ll. Till den ”riktiga” skĂ€rgĂ„rden.


Ganska ok iaf. Jag sitter ju inte i sjön precis…

 

InlÀgget skrevs 03 juli 2012 kl 13:17 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

Kommentarer avstÀngda.