Kustresan.S03.E01-04.Nova.Story

I lördags kväll vid 21 la jag ut från kajen vid slipen då allt var lastat och föråden var fyllda. Jag hann bara ut genom Torshälla ån så fick jag meddelande från Petra, sängkläderna då?
Då klockan var mycket och Neo sov bestämde vi att jag övernattade på Tallskär och hämtade sedan sängkläderna dagen efter i Mälarbaden. Första natten blev lite sval då jag bara hade en liten filt att värma mig med.
Söndag morgon vid 10 lämnade jag Mälarbaden med de glömda sängkläderna.

Jag hade pratat med Gustav om att ses på sjön en sväng under söndagen. De hade varit i Strängnäs och skulle puttra mot Torshälla igen. Vi möttes på västra sidan av Granfjärden där det bjöds på kaffe och kaka. Efter en timme bröt vi upp och fortsatte åt varsitt håll.


Här puttrar Gustav och Mathilda iväg i sin Majsan

I år ska jag slussa i Hammarbyslussen och det är en bit att ta sig dit. Då jag började bli trött hittade jag en vik där jag ankrade för natten. Jag är nu strax väster om Essingeöarna.

Efter en stadig frukost och ett par timmars körande var jag framme vid slussen. Vi var fyra stycken som skulle slussa. Den gick om möjligt ännu smidigare än Södertälje.


Här har jag saltvatten under skrovet för första gången 2012

Jag är ute efter kala klippor lugn och ro så den är vyn är inte så lockande…

Djurgården och Gröna Lund i bakgrunden. Jag längtar till havet!

Jag mötte en stor båt på vägen, gissa om det kändes trångt i passagen mellan båtarna?

Hur har man råd att köpa, äga och köra ett sånt här monster?
Ser ni båten bakom stora båten? Den tillhörde den stora, samma ”logga”, helt sjukt!

Väl ute ur stan började jag leta efter ett mysigt ställe att lägga till vid. Meningen med årets resa äär mindre åka, mera njuta!. Dock slogs jag av en sak. Det är ju sommarstugar ÖVERALLT! Vareda lite kobbe är upptagen. Till slut efter många timmar hittade jag en ”tom” ö. Dock har ön brevis stuga på sig. Jag är nu precis väster om Möja. Jag stannar här under dagen (tisdag) och tar mig längre österut i kväll. Till den ”riktiga” skärgården.


Ganska ok iaf. Jag sitter ju inte i sjön precis…

 

Inlägget skrevs 03 juli 2012 kl 13:17 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.