Kustresan.S02.E11.Nova.Story

IgÄr vaknade vi klockan 06:00 dÄ matros Neo tyckte att det var dags för revelj. DÄ vi Äkte gick lÄngt in pÄ kvÀllen dagen innan var vi trötta och sega till en början.

Vi hade lagt oss pÄ svaj i skydd frÄn vinden men under natten hade den Àndrat riktning vilket innebar att vi kastade loss direkt och gick söderut.

Dagen bestod av mycket Äkande eftersom det skulle bli sÀmre vÀder med hÄrd vind till torsdag morgon. Jag och Neo hann iaf göra nÄgra upptÀcksfÀrder pÄ nÄgra öar. Vi brukar passa pÄ nÀr Petra fixar med maten.


Titta vad jag kan hoppa, Pappa!


Wow, kolla pappa!

NÀr Neo somnat fortsatte vi vÄr fÀrd. Vinden hade ökat lite och nÀr vi passerade Simpevarp (KÀrnkraftverket) rullade det in rejÀla vÄgor utifrÄn havet.
Mörkret hann falla innan vi till slut nÄdde vÄr natthamn, Figeholm.


BlÄ Jungfrun och ett av Destination Gotlands fatyg

I morse nÀr vi vaknade dÄnade vinden. Det kÀndes skönt att ligga i gÀsthamn nÀr vinden bjöd upp till dans med blÄst över 13 m/s. Det regnade redan dÄ och har sÄ gjort hela dagen. Vi har besökt sjöfarts utstÀllningen hÀr i Figeholm. Vi har varit pÄ Konsum och pizzerian. Vi har gjort Figeholm nu kan man sÀga.


HĂ€r Ă„t vi lunch. Det var innan ovĂ€dret kom…

Enligt prognos ska vinden mojna senare i kvÀll. Om det stÀmmer kastar vi loss och gÄr de sista 10 sjömilen ner till Oskarshamn.

InlÀgget skrevs 14 juli 2011 kl 17:17 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

Kommentarer avstÀngda.