Kustresan.S02.E08.Nova.StoryLördag morgon och solen skiner igen från en klarblå himmel. Äter lite frukost och sen är det dags för ett dopp i det nu 20-gradiga havet. Oskar (11år) hakar också på och vi hoppar och dyker från klipporna. Det känns nästan som Dragskär utanför Oskarshamn när man var liten.

Runt lunch puttrar Anders med familj iväg mot nya mål och jag blir ensam igen. Känns lite konstigt nu när jag haft människor runt mig i två dagar. Efter ytterligare ett par timmar puttar även jag iväg. Jag går mot Oxelösund så jag inte har så långt att åka i morgon då jag ska in till gästhamnen i Oxelösund.

Det är mycket öppet vatten som måste korsas. Det blåser en tak sydlig vind och det är rejäla vågor som kommer in från havet. Min kurs är sydväst vilket innebär att jag får en hel del sjö från sidan. Alla ni som har eller har åkt en Albin25 vet hur hon rullar i sidsjö. Efter några timmar var jag innomskärs igen och det blev lugnare. Jag hittade en bra natthamn i lä vid en ö som heter Smörasken.

På kvällen försökte jag lösa problemet med avloppsslangen från diskhon. Dock visar det sig att inget annat än en ny slang och nya slangklämmor kan lösa detta. Jag hoppas hitta både slang och klämmor i morgon när jag kommer till Oxelösund.

Avslutar lördagen med bad och tvagning.

Inlägget skrevs 09 juli 2011 kl 08:36 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.