Kustresan.S02.E06.Nova.Story

Klockan var 08:03 när vi la ut från Huvudskär. En svar nordlig vind puttade på oss. Det var duningar på havet. Mycket behagligare än Blackens vassa vågor. Vi hade beslutat oss för att åka på den ”vilda sidan”, alltså på utsidan av Utö. Det kändes verkligen att man var på havet för nästan var man en tittade åt så var det bara hav. En härlig känsla. Efter 5a timmar nådde vi Öja. Vi gick enda ner till södra spetsen för att få se fyren (Landsort) ordentligt.

Vi gick sedan vidare till den norra viken där vi la till och gick in till butiken som finns där. De var inte blygsamma med priserna om jag säger så. Men å andra sidan är det lyx att kunna få mjölk och grejer här ute, så det var bara att betala för sig och se glad ut. Här fanns också dusch att tillgå. Gissa om det var skönt att tvätta sig i sötvatten igen.


Här står det stolt och fin, Landsorts fyr

Jag hade tidigare pratat med en kompis som heter Anders. Han och hans familj skulle vara i krokarna den här tiden. Jag slog honom en signal och det visade sig att de var strax väster om mig. Vi bestämde att vi skulle ses på brännskär till kvällen. De skulle in till Nyköping och proviantera först.

Några timmar senare när jag hade lagt till kom Anders med sin segelbåt. Han har en ”Kompis 28”. En riktigt fin båt. Vi satt en god stund på kvällen och synkade oss. Det var ett tag sen vi sågs så vi hade en del att berätta för varandra.

Inlägget skrevs 07 juli 2011 kl 08:57 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.