Kustresan.S02.E06.Nova.Story

Klockan var 08:03 nĂ€r vi la ut frĂ„n HuvudskĂ€r. En svar nordlig vind puttade pĂ„ oss. Det var duningar pĂ„ havet. Mycket behagligare Ă€n Blackens vassa vĂ„gor. Vi hade beslutat oss för att Ă„ka pĂ„ den ”vilda sidan”, alltsĂ„ pĂ„ utsidan av Utö. Det kĂ€ndes verkligen att man var pĂ„ havet för nĂ€stan var man en tittade Ă„t sĂ„ var det bara hav. En hĂ€rlig kĂ€nsla. Efter 5a timmar nĂ„dde vi Öja. Vi gick enda ner till södra spetsen för att fĂ„ se fyren (Landsort) ordentligt.

Vi gick sedan vidare till den norra viken dÀr vi la till och gick in till butiken som finns dÀr. De var inte blygsamma med priserna om jag sÀger sÄ. Men Ä andra sidan Àr det lyx att kunna fÄ mjölk och grejer hÀr ute, sÄ det var bara att betala för sig och se glad ut. HÀr fanns ocksÄ dusch att tillgÄ. Gissa om det var skönt att tvÀtta sig i sötvatten igen.


HÀr stÄr det stolt och fin, Landsorts fyr

Jag hade tidigare pratat med en kompis som heter Anders. Han och hans familj skulle vara i krokarna den hÀr tiden. Jag slog honom en signal och det visade sig att de var strax vÀster om mig. Vi bestÀmde att vi skulle ses pÄ brÀnnskÀr till kvÀllen. De skulle in till Nyköping och proviantera först.

NĂ„gra timmar senare nĂ€r jag hade lagt till kom Anders med sin segelbĂ„t. Han har en ”Kompis 28”. En riktigt fin bĂ„t. Vi satt en god stund pĂ„ kvĂ€llen och synkade oss. Det var ett tag sen vi sĂ„gs sĂ„ vi hade en del att berĂ€tta för varandra.

InlÀgget skrevs 07 juli 2011 kl 08:57 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

Kommentarer avstÀngda.