Kustresan.S02.E05.Nova.Story

Mulet, igen.

Lättade ankar efter en härlig yoghurtfrukost. Brödet börjar bli både torrt och slut. Jag har inte varit i ”hamn” sedan i lördags. Börjar bli dags att bunkar upp igen.

Jag gick vidare österut, förbi ”Borgen” som har en riktigt fin vik att ankra i. Den skyddar mot all vind utom nordlig. Det blåser nordligt, idag också. Dock inte så mycket. Skulle tro att det rör sig om max 5 m/s. När jag passerar Borgen inser jag att Huvudskär är riktigt nära. Efter någon timme drygt ser jag målet. Som ett vykort dyker det upp.

Härliga klippor med röda små hus på. Som i Saltkråkan ni vet. Jag hittar en skyddad vik och ser till min glädje att det ligger en till riktig båt förtöjd där mot klipporna, en Albin 25.

 

Skepparen visar sig vara en väldigt sympatisk ung man (i min ålder, även han IT-konsult) och hans svärfar. Det visar sig också att han är medlem i albin25 klubben och när jag berättar vem jag är berättar han att han läst vad jag skrivit på albin25.se, liten värld.

Nu är klockan 21:35 och vi har pratat en hel del under eftermiddagen och tittat in i varandras båtar. Det är alltid roligt för då kan man får bra ideér om förändringar och förbättringar man kan göra.

 

Det visar sig att Martin, som han heter och hans svärfar ska gå ner till Västervik under några dagar framöver och i morgon bitti vid 8 går vi gemensamt ner till Öja/Landsort. Meningen är, om vädret tillåter att vi går på östra sidan av Utö. Den anses som lite ”vild” så det bara är hav utanför. Enligt information ska det finnas god chans att se säl därute. Om jag gör det kommer ni förhoppningsvis få se den/dem på bild i morgon.

Over ´n Out.

Inlägget skrevs 06 juli 2011 kl 08:31 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.