Kustresan.S02.E05.Nova.Story

Mulet, igen.

LĂ€ttade ankar efter en hĂ€rlig yoghurtfrukost. Brödet börjar bli bĂ„de torrt och slut. Jag har inte varit i ”hamn” sedan i lördags. Börjar bli dags att bunkar upp igen.

Jag gick vidare österut, förbi ”Borgen” som har en riktigt fin vik att ankra i. Den skyddar mot all vind utom nordlig. Det blĂ„ser nordligt, idag ocksĂ„. Dock inte sĂ„ mycket. Skulle tro att det rör sig om max 5 m/s. NĂ€r jag passerar Borgen inser jag att HuvudskĂ€r Ă€r riktigt nĂ€ra. Efter nĂ„gon timme drygt ser jag mĂ„let. Som ett vykort dyker det upp.

HÀrliga klippor med röda smÄ hus pÄ. Som i SaltkrÄkan ni vet. Jag hittar en skyddad vik och ser till min glÀdje att det ligger en till riktig bÄt förtöjd dÀr mot klipporna, en Albin 25.

 

Skepparen visar sig vara en vÀldigt sympatisk ung man (i min Älder, Àven han IT-konsult) och hans svÀrfar. Det visar sig ocksÄ att han Àr medlem i albin25 klubben och nÀr jag berÀttar vem jag Àr berÀttar han att han lÀst vad jag skrivit pÄ albin25.se, liten vÀrld.

Nu Àr klockan 21:35 och vi har pratat en hel del under eftermiddagen och tittat in i varandras bÄtar. Det Àr alltid roligt för dÄ kan man fÄr bra ideér om förÀndringar och förbÀttringar man kan göra.

 

Det visar sig att Martin, som han heter och hans svĂ€rfar ska gĂ„ ner till VĂ€stervik under nĂ„gra dagar framöver och i morgon bitti vid 8 gĂ„r vi gemensamt ner till Öja/Landsort. Meningen Ă€r, om vĂ€dret tillĂ„ter att vi gĂ„r pĂ„ östra sidan av Utö. Den anses som lite ”vild” sĂ„ det bara Ă€r hav utanför. Enligt information ska det finnas god chans att se sĂ€l dĂ€rute. Om jag gör det kommer ni förhoppningsvis fĂ„ se den/dem pĂ„ bild i morgon.

Over ÂŽn Out.

InlÀgget skrevs 06 juli 2011 kl 08:31 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

Kommentarer avstÀngda.