Kustresan.S02.E04.Nova.StoryEfter frukost och ett avsnitt av OZ var det dags att puttra iväg igen. Det var lika mulet som de andra dagarna, men de hade lovat att det skulle spricka upp mitt på dagen. Jag fortsatte min resa mot Huvudskär som är ett av målen den här resan. Jag styrde nordost och korsade Danziger som är ett ganska stort öppet vatten innan man når Nottarö.

Efter några timmars körning kom jag fram till ”Dragets Kanal”. Det var häftigt ska ni veta. Den är dryga 2 m djup och kanske 4 m bred. Det gällde verkligen att ha tungan i rätt mun när man körde där. Vet inte vad som hänt om det kommit någon från andra hållet, Det går nämligen inte att mötas, så trångt är det.


Dragets Kanal, här var det väldigt trångt och grunt

Jag gick sedan vidare mellan Rånö och Ålö och sedan hela västra kusten av Ornö.

Efter vägen hittade jag ett paradis. En öde sandstrand. Jag kunde efter lite möda lägga till vid klipporna intill. Dock missbedömde jag min fart lite så jag hade nästan 2 m kvar till klippan när båten stannade. Det blåste lite i sidan så jag var tvungen att agera snabbt för att inte gå emot berg eller sten på botten. Det var nämligen inte särskilt djupt. Jag tog helt sonika en förtamp och hoppade från fören. Eller hoppade och hoppade. Det var ju inte så djupt så jag var tvungen att hänga ner och sen släppa taget bara för att landa grasiöst i vattnet. När jag gjort fast båten ordentligt tog jag med ett par tidningar och en handduk och låg och läste ett par timmar i solen. Helt underbart.


”Min strand”, inte så illa eller hur?

Skulle jag komma fram till mitt mål idag var det ingen mer solning som gällde, det var bara lägga ut igen och puttra vidare. När jag nådde norra udden på Ornö var det en gir rakt österut som gällde. Mot Huvudskär. Det hade dock mulnat på lite och det såg ut att regna borta i horisonten. För att inte överaskas av dåligt väder beslutade jag mig för att hitta en ankringsplats så fort som möjligt. Huvudskär fick vänta tills i morgon. Jag hittade min natthamn i lä av ön Stabbo.

Inlägget skrevs 05 juli 2011 kl 08:30 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.