Kustresan.S02.E04.Nova.Story

ï»ż

Efter frukost och ett avsnitt av OZ var det dags att puttra ivÀg igen. Det var lika mulet som de andra dagarna, men de hade lovat att det skulle spricka upp mitt pÄ dagen. Jag fortsatte min resa mot HuvudskÀr som Àr ett av mÄlen den hÀr resan. Jag styrde nordost och korsade Danziger som Àr ett ganska stort öppet vatten innan man nÄr Nottarö.

Efter nĂ„gra timmars körning kom jag fram till ”Dragets Kanal”. Det var hĂ€ftigt ska ni veta. Den Ă€r dryga 2 m djup och kanske 4 m bred. Det gĂ€llde verkligen att ha tungan i rĂ€tt mun nĂ€r man körde dĂ€r. Vet inte vad som hĂ€nt om det kommit nĂ„gon frĂ„n andra hĂ„llet, Det gĂ„r nĂ€mligen inte att mötas, sĂ„ trĂ„ngt Ă€r det.


Dragets Kanal, hÀr var det vÀldigt trÄngt och grunt

Jag gick sedan vidare mellan RĂ„nö och Ålö och sedan hela vĂ€stra kusten av Ornö.

Efter vÀgen hittade jag ett paradis. En öde sandstrand. Jag kunde efter lite möda lÀgga till vid klipporna intill. Dock missbedömde jag min fart lite sÄ jag hade nÀstan 2 m kvar till klippan nÀr bÄten stannade. Det blÄste lite i sidan sÄ jag var tvungen att agera snabbt för att inte gÄ emot berg eller sten pÄ botten. Det var nÀmligen inte sÀrskilt djupt. Jag tog helt sonika en förtamp och hoppade frÄn fören. Eller hoppade och hoppade. Det var ju inte sÄ djupt sÄ jag var tvungen att hÀnga ner och sen slÀppa taget bara för att landa grasiöst i vattnet. NÀr jag gjort fast bÄten ordentligt tog jag med ett par tidningar och en handduk och lÄg och lÀste ett par timmar i solen. Helt underbart.


”Min strand”, inte sĂ„ illa eller hur?

Skulle jag komma fram till mitt mÄl idag var det ingen mer solning som gÀllde, det var bara lÀgga ut igen och puttra vidare. NÀr jag nÄdde norra udden pÄ Ornö var det en gir rakt österut som gÀllde. Mot HuvudskÀr. Det hade dock mulnat pÄ lite och det sÄg ut att regna borta i horisonten. För att inte överaskas av dÄligt vÀder beslutade jag mig för att hitta en ankringsplats sÄ fort som möjligt. HuvudskÀr fick vÀnta tills i morgon. Jag hittade min natthamn i lÀ av ön Stabbo.

InlÀgget skrevs 05 juli 2011 kl 08:30 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

Kommentarer avstÀngda.