Kustresan.S02.E03.Nova.Story

Jag gjorde mig ingen som helst brÄdska nÀr jag vaknade i morse. Klockan var runt 7, men jag vÀnde mig om och slumrade om. Det var lika mulet som igÄr och det var fortfarande ganska blÄsigt frÄn norr. Att det blÄser frÄn norr nÀr jag ska söderut spelar ingen som helst roll. Det kanske t o m gÄr lite lÀttare dÄ.

Jag hade för avsikt att gĂ„ till FifĂ„ng och göra lunch i den södra viken. NĂ€r jag kom dit vid 12:30 tiden tyckte jag att det blĂ„ste lite för mycket för att det skulle vara perfekt. Jag begav mig dĂ€rför ivĂ€g igen, nu mot Öja och Landsort. Jag passerade Öjas norra spets och girade norrut upp i KonabbsfjĂ€rden. NĂ„gra timmar efter FifĂ„ng stoppet började det kurra rejĂ€lt i magen. Jag började leta efter nĂ„gon bra ö att söka skydd bakom. Jag hittade ett gĂ€ng öar som nĂ€stan skapar en vik. Lugnt och skönt, ingen vind.

Efter att ha slagit i ett par kilar i berget och förtöjt ordentligt ordnade jag med maten. Det ”bjöds” pĂ„ Spagetti Carbonara idag, jummie.

Efter maten insÄg jag att klockan var 16 och jag kunde lika gÀrna ha det hÀr som natthamn. Jag gick en upptÀckstur pÄ ön som för övrigt heter SandskÀr. En vacker ö med mycket sand runt om sig, kanske dÀrav namnet förmodligen.

Jag tog fram fiskegrejerna en stund och fick upp ett par Aborrar. De var dock för smÄ för att steka och de hade svalt kroken sÄ illa sÄ jag var tvungen att döda dem. Det gjorde inte mÄsarna nÄgot som tacksamt tog emot dem nÀr jag kastade fiskarna till dem.

NÀr jag fiskat fÀrdigt var det dags för första rejÀla tvagningen. Det var bara kasta sin lekamen i den 18 gradiga havet och tvÀtta av sig. Skönt att lÀgga sig och lukta gott och inte en blandning mellan fisk och svett.

Nu Àr det dags att lÀsa en stund.

InlÀgget skrevs 04 juli 2011 kl 21:04 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

1 kommentar

  1. Samuel skriver:

    HĂ€rligt Johan!
    Det Àr intressant att följa din ensamseglats pÄ de sju haven. FjÀrdar hit och fjÀrdar dit. Go for it!

    06 juli 2011