Kustresan.S02.E03.Nova.Story

Jag gjorde mig ingen som helst brådska när jag vaknade i morse. Klockan var runt 7, men jag vände mig om och slumrade om. Det var lika mulet som igår och det var fortfarande ganska blåsigt från norr. Att det blåser från norr när jag ska söderut spelar ingen som helst roll. Det kanske t o m går lite lättare då.

Jag hade för avsikt att gå till Fifång och göra lunch i den södra viken. När jag kom dit vid 12:30 tiden tyckte jag att det blåste lite för mycket för att det skulle vara perfekt. Jag begav mig därför iväg igen, nu mot Öja och Landsort. Jag passerade Öjas norra spets och girade norrut upp i Konabbsfjärden. Några timmar efter Fifång stoppet började det kurra rejält i magen. Jag började leta efter någon bra ö att söka skydd bakom. Jag hittade ett gäng öar som nästan skapar en vik. Lugnt och skönt, ingen vind.

Efter att ha slagit i ett par kilar i berget och förtöjt ordentligt ordnade jag med maten. Det ”bjöds” på Spagetti Carbonara idag, jummie.

Efter maten insåg jag att klockan var 16 och jag kunde lika gärna ha det här som natthamn. Jag gick en upptäckstur på ön som för övrigt heter Sandskär. En vacker ö med mycket sand runt om sig, kanske därav namnet förmodligen.

Jag tog fram fiskegrejerna en stund och fick upp ett par Aborrar. De var dock för små för att steka och de hade svalt kroken så illa så jag var tvungen att döda dem. Det gjorde inte måsarna något som tacksamt tog emot dem när jag kastade fiskarna till dem.

När jag fiskat färdigt var det dags för första rejäla tvagningen. Det var bara kasta sin lekamen i den 18 gradiga havet och tvätta av sig. Skönt att lägga sig och lukta gott och inte en blandning mellan fisk och svett.

Nu är det dags att läsa en stund.

Inlägget skrevs 04 juli 2011 kl 21:04 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

1 kommentar

  1. Samuel skriver:

    Härligt Johan!
    Det är intressant att följa din ensamseglats på de sju haven. Fjärdar hit och fjärdar dit. Go for it!

    06 juli 2011