Kustresan.S02.E02.Nova.Story

Efter morgonkaffe och smörgÄs lÀmnar jag TallskÀren. Klockan Àr nu 10:00.

Det Àr lÄngt till SödertÀlje. Det mÀrker man nÀr man puttrar fram i 5 knop. För er som inte har koll pÄ hur fort det Àr kan jag berÀtta att 1 knop Àr 1,8 Km/h, sÄ knappa 10 Km/h Äker jag med andra ord.

Jag Ă€ter en sen lunch vid 15-tiden. Det smakar bra med ”hemmagjorda” hamburgare och ljummen avslagen cola. Jag slösar inte plats i kylskĂ„pen pĂ„ den drickan sĂ„ den fĂ„r vara kölsvinstempererad.

Klockan Ă€r 18:00 lĂ€gger jag till i SödertĂ€lje vid slussen. Jag behöver inte vĂ€nta mer Ă€n 15 minuter pĂ„ nĂ€sta slussning. DĂ„ det Ă€r tredje slussningen jag gör sjĂ€lv med Nova börjar det kĂ€nnas ganska vant. Ytterligare 20 minuter senare Ă€r jag i ”Saltsjön”.

Det Ă€r fortfarande lĂ„ngt kvar ut till skĂ€rgĂ„rden dĂ„ det Ă€r massvis med fjĂ€rder att ta sig igenom först. Det blir nĂ€stan mörkt innan jag lĂ€gger mig pĂ„ svaj pĂ„ HimmerfjĂ€rden i lĂ€ frĂ„n den ihĂ€rdiga nordanvinden. Ön jag tar skydd bakom heter Regarn, jag ligger i dess södra Ă€nde.

InlÀgget skrevs 04 juli 2011 kl 10:03 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

Kommentarer avstÀngda.