Kustresan.S02.E02.Nova.Story

Efter morgonkaffe och smörgås lämnar jag Tallskären. Klockan är nu 10:00.

Det är långt till Södertälje. Det märker man när man puttrar fram i 5 knop. För er som inte har koll på hur fort det är kan jag berätta att 1 knop är 1,8 Km/h, så knappa 10 Km/h åker jag med andra ord.

Jag äter en sen lunch vid 15-tiden. Det smakar bra med ”hemmagjorda” hamburgare och ljummen avslagen cola. Jag slösar inte plats i kylskåpen på den drickan så den får vara kölsvinstempererad.

Klockan är 18:00 lägger jag till i Södertälje vid slussen. Jag behöver inte vänta mer än 15 minuter på nästa slussning. Då det är tredje slussningen jag gör själv med Nova börjar det kännas ganska vant. Ytterligare 20 minuter senare är jag i ”Saltsjön”.

Det är fortfarande långt kvar ut till skärgården då det är massvis med fjärder att ta sig igenom först. Det blir nästan mörkt innan jag lägger mig på svaj på Himmerfjärden i lä från den ihärdiga nordanvinden. Ön jag tar skydd bakom heter Regarn, jag ligger i dess södra ände.

Inlägget skrevs 04 juli 2011 kl 10:03 ,sorterad under Loggbok, Sjöliv. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.