Koh Lanta

Nu var det ett par dagar sedan vi skrev. Så, vad har hänt sen sist?
Vi åkte till Krabi stad en kväll för att gå lite på stan och se ”nattmarknaden”. Det var en upplevelse. Mycket dofter och en massa roliga frukter i alla färger och former. Tyvärr lämnade Johan kameran hemma på rummet så vi har inga bilder därifrån.

Dagen efter (6/12) åkte vi på en liten resa. Tillsammans med våra grannar Leif och Maj-lis tog vi båten från Nopparatthara beach och piren där. Båtturen tar c:a 2 timmar och tar oss till underbara Koh Lanta som ligger söder om Ao Nang.

När vi kliver av båten är det ett helt overkligt virrvarr av säljare och taxiförare. Utan överdrift är det säkert 50 personer på några meter som kapar och skriker ”TAXI” eller ”Where you stay” typ. Efter en stund blir detta tyvärr lite enerverande. Vi har dock lärt oss på dessa veckor att trycka på ”ignore” och gå igenom allt och ta en tuktuk eller en taxi lite längre ner på gatan.

Vi hittade iaf ett jättefint hotell på Khlong Dao beach som i stort sett låg på stranden. De rum vi fick var en typ av bungalow som var väldigt lyxig. Detta till ett pris av 1200 Bath per natt, alltså 240 Kr.

Tyvärr var det lite målningt och det kom regn på eftermiddagen så det blev bara ett tvärdopp. Senare eftermiddagen och kvällen spenderade vi inne i ”centrum” som var c:a 3 kilometer från vårt hotell. Johan fyndade en spellåda med tärningar och kortlek och Petra köpte sig en kjol. Dyrt blev det, tror det landade på strax över 300 Bath (60 kr).

Middagen njöt vi på en restaurang som låg ut över havet på en brygga. Jättegod mat som vanligt och nästan helt gratis.

När vi kom tillbaks till hotellet satt vi på altanet och spelade kort någon timme. Skönt att kunna sitta ute utan att tycka att det är kallt. 

Idag har vi latat oss på stranden nedanför hotellet och sen på eftermiddagen tog vi båten tillbaks till Ao Nang.

I morgon är det nya äventyr.Nu ska vi ut och äta middag. Det är så jobbigt att äta ute 3 ggr/dag, vad ska man äta? Vart ska man äta? I-lands problem eller?

La gawn!

koh_lanta.jpg

Inlägget skrevs 07 december 2006 kl 14:56 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.