Koh Lanta

Nu var det ett par dagar sedan vi skrev. SÄ, vad har hÀnt sen sist?
Vi Ă„kte till Krabi stad en kvĂ€ll för att gĂ„ lite pĂ„ stan och se ”nattmarknaden”. Det var en upplevelse. Mycket dofter och en massa roliga frukter i alla fĂ€rger och former. TyvĂ€rr lĂ€mnade Johan kameran hemma pĂ„ rummet sĂ„ vi har inga bilder dĂ€rifrĂ„n.

Dagen efter (6/12) Äkte vi pÄ en liten resa. Tillsammans med vÄra grannar Leif och Maj-lis tog vi bÄten frÄn Nopparatthara beach och piren dÀr. BÄtturen tar c:a 2 timmar och tar oss till underbara Koh Lanta som ligger söder om Ao Nang.

NĂ€r vi kliver av bĂ„ten Ă€r det ett helt overkligt virrvarr av sĂ€ljare och taxiförare. Utan överdrift Ă€r det sĂ€kert 50 personer pĂ„ nĂ„gra meter som kapar och skriker ”TAXI” eller ”Where you stay” typ. Efter en stund blir detta tyvĂ€rr lite enerverande. Vi har dock lĂ€rt oss pĂ„ dessa veckor att trycka pĂ„ ”ignore” och gĂ„ igenom allt och ta en tuktuk eller en taxi lite lĂ€ngre ner pĂ„ gatan.

Vi hittade iaf ett jÀttefint hotell pÄ Khlong Dao beach som i stort sett lÄg pÄ stranden. De rum vi fick var en typ av bungalow som var vÀldigt lyxig. Detta till ett pris av 1200 Bath per natt, alltsÄ 240 Kr.

TyvĂ€rr var det lite mĂ„lningt och det kom regn pĂ„ eftermiddagen sĂ„ det blev bara ett tvĂ€rdopp. Senare eftermiddagen och kvĂ€llen spenderade vi inne i ”centrum” som var c:a 3 kilometer frĂ„n vĂ„rt hotell. Johan fyndade en spellĂ„da med tĂ€rningar och kortlek och Petra köpte sig en kjol. Dyrt blev det, tror det landade pĂ„ strax över 300 Bath (60 kr).

Middagen njöt vi pÄ en restaurang som lÄg ut över havet pÄ en brygga. JÀttegod mat som vanligt och nÀstan helt gratis.

NÀr vi kom tillbaks till hotellet satt vi pÄ altanet och spelade kort nÄgon timme. Skönt att kunna sitta ute utan att tycka att det Àr kallt. 

Idag har vi latat oss pÄ stranden nedanför hotellet och sen pÄ eftermiddagen tog vi bÄten tillbaks till Ao Nang.

I morgon Àr det nya Àventyr.Nu ska vi ut och Àta middag. Det Àr sÄ jobbigt att Àta ute 3 ggr/dag, vad ska man Àta? Vart ska man Àta? I-lands problem eller?

La gawn!

koh_lanta.jpg

InlÀgget skrevs 07 december 2006 kl 14:56 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

Kommentarer avstÀngda.