FrÄn Serverattack till Spindelled

Helgen som gÄtt skulle gÄ i lugnets tecken hade jag tÀnkt. Petra och Neo skulle Äke upp till Adelsö och jag skulle vara hemma för att byta spindelled pÄ Petras bil, ett arbete som bara tar 2-3 timmar. Med andra ord skulle det bli tid över för rast och vila pÄ stÀllet.

MEN ICKE!

Det började med att jag fick SMS frÄn en kund som frÄgade om jag hade problem med mailservern. Det var inget jag visste om utan skulle kolla pÄ det nÀr jag kom hem om c:a 15 min. PÄ vÀg hem surfade jag till servern och fick iaf svar frÄn den vilket betyder att den Àr inte helt död iaf. NÀr jag kom hem hade jag ett mail frÄn Anders i Göterborg. Han Àr Linux Expert och han meddelande att Exim (mailservern) blivit attackerad pÄ hans server och att jag skulle kolla hur min mÄdde. SjÀlvklart var Àven min attackerad.

Vi hade mĂ„nga timmar att göra bĂ„de pĂ„ fredagen och lördagen att göra innan allt var uppe och rullade igen och vi hade tagit bort alla backdoors som installerats pĂ„ servern. Vips sĂ„ var den lördagen borta och fortfarande Ă€r inte spindelleden bytt. Söndag förmiddag gick jag till garaget och fixade med Petras bil. Det tog tre timmar, men nu Ă€r det bara ”Ă„ Ă„k” igen.

Om en liten stund sk jag spela innebandy. Det blir bra grejer.

InlÀgget skrevs 19 december 2010 kl 18:08 ,sorterad under Datorrelaterat, Vardag. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

Kommentarer avstÀngda.