Från Serverattack till Spindelled

Helgen som gått skulle gå i lugnets tecken hade jag tänkt. Petra och Neo skulle åke upp till Adelsö och jag skulle vara hemma för att byta spindelled på Petras bil, ett arbete som bara tar 2-3 timmar. Med andra ord skulle det bli tid över för rast och vila på stället.

MEN ICKE!

Det började med att jag fick SMS från en kund som frågade om jag hade problem med mailservern. Det var inget jag visste om utan skulle kolla på det när jag kom hem om c:a 15 min. På väg hem surfade jag till servern och fick iaf svar från den vilket betyder att den är inte helt död iaf. När jag kom hem hade jag ett mail från Anders i Göterborg. Han är Linux Expert och han meddelande att Exim (mailservern) blivit attackerad på hans server och att jag skulle kolla hur min mådde. Självklart var även min attackerad.

Vi hade många timmar att göra både på fredagen och lördagen att göra innan allt var uppe och rullade igen och vi hade tagit bort alla backdoors som installerats på servern. Vips så var den lördagen borta och fortfarande är inte spindelleden bytt. Söndag förmiddag gick jag till garaget och fixade med Petras bil. Det tog tre timmar, men nu är det bara ”å åk” igen.

Om en liten stund sk jag spela innebandy. Det blir bra grejer.

Inlägget skrevs 19 december 2010 kl 18:08 ,sorterad under Datorrelaterat, Vardag. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.