Första dagen…

Efter en 2 timmars flygtur landade vi efter en enligt Johan något ”guppig” inflygning (vilket orsakade en viss illamående känsla hos nyss nämnda) på Beauvais Paris Airport. Vi fick därefter åka en timme med buss och några stationer med Metro (tunnelbanan här i Paris) innan vi nådde vårt hotell som heter ”Darcet”. Välkomnandet vi fick var att vi skulle bo på ett annat hotell första natten då de hade ”plumbing problems”. Det andra hotellet var dock bara ett stenkast bort.

Klockan var nog knappt slagen 22 när vi sov. Elva timmar senare satt vi vid frukostbordet. Frukosten bestod av en baugett och en croissant. Kanppast ”mat för en karl”, men vem har sagt att fransoser är karlar : )

Dagens mål bestod av 2 saker. För det första Triumfbågen och den ”Okände soldatens grav”, och den andra, Eiffeltornet. Som ni ser nedan klarade vi faktiskt av det första iaf. Och vi klarade det andra med, men bildbevis på det fås över en kopp kaffe när vi kommit hem.

 

triumf.jpg

 Det var länge sen vi gick så här långt. Petra hade sin stegräknare på sig och den landade på 23171 sten eller om man vill ha det i km så blev det till slut 15,06 Km (drygt 1.5 mil alltså)

Nu ligger vi på rummet efter att Johan haft en ”datorutbildning” och demostrationsstund av Windows Vista och Microsoft Virtal PC för portiern och vilar fötterna innan vi ska ge oss ut i det något ostadiga Parisvädret för att få oss lite mat i magen. Vi skriver en rad i morgon igen. Av en händelse råkade vårt hotell ha trådlöst nätverk (tack Petra för omtanken tycker Johan, som iof hittade oskyddade nät som han kunde ha använt) så ni kan räkna med en ”daglig rapport”.

Au revoir! À demain…   (För oss vanliga människor som inte behärskar ”finspråket”, Hej då, vi hörs i morgon.)

/Era lokalreportrar direkt från Paris

Inlägget skrevs 02 mars 2007 kl 21:15 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

1 kommentar

 1. Robert o Anna skriver:

  Ni ser ut att trivas – såklart!
  Sitter o har en liten ”brunch” – i köket (coolt med trådlöst:)
  Här hemma är det töväder men fortfarande nån dec med snö. Igår kväll regnade det (!)
  Idag blir det klinkerläggning i bastun.
  Hej hopp!

  03 mars 2007