Elephant trekking

Idag var vi pÄ en liten utflykt. Vi hÀmtades med bil vid hotellet klockan 09:30. Efter c:a 30 minuters resa var vi framme vid mÄl nummer ett, elefantridning. De Àr större Àn man tror de dÀr elefanterna. SÀrskilt nÀr det Àr meningen att man ska sitta uppe pÄ dess rygg. Den elefant vi red pÄ var 34 Är gammal (bra Älder enligt Johan eftersom de Àr lika gamla).

De första minuterna kĂ€nndes lite ostabila. Det visade sig ocksĂ„ att den elefant vi satt pĂ„ var lite bĂ„ngstyrig och ville ibland gĂ„ en annan vĂ€g en den som ”styrmannen” tyckte.
Vi var tre par som red pĂ„ varsin elefant pĂ„ en rundtur i djungeln. Uppskattningsvis tog vĂ€l ”resan” c:a en timme.

Efter ridturen satte vi oss i bilenigen och begav oss till nÀsta mÄl, vattenfallen. Det var hÀftigt ska ni veta. Det tog ungefÀr en halv timme att promenera upp till dem. VÀl uppe tog Johan, Leif och Maj-lis sig ett bad i vettenfallet. Petra kÀnde inte för att blöta ner sig sÄ hon höll sig pÄ land. Det var en skön kÀnsla att bada i sötvatten efter nÀstan uteslutande saltvattenbad i tre veckor. Bilden nedan Àr tagen dÄ vi var pÄ vÀg upp.

vattenfall.jpg

Sista stoppet var vid en Orkidé odlning. Oj, vad det finns vackra blommor. MÄnga fÀrger och former pÄ ett stÀlle sÄ det Àr till och med svÄrt att Äterge med kamera. Johan tog bilder dÀr med och vi har valt en av dem som du ser hÀr nedanför.

orkide.jpg

Nu ska vi Äterigen ut och Àta (brukar göra det kl 18, lite rutiner vill man ju ha) sÄ vi sÀger hejdÄ för den hÀr gÄngen och hoppas du tittar in snart igen.

Hasta la vista !

InlÀgget skrevs 09 december 2006 kl 15:10 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

2 kommentarer

 1. Samuel skriver:

  Hej!
  Jag kÀnner starkt med er som mÄste dras med den evinnerliga solen och vÀrmen. Det Àr verkligen mycket man mÄste stÄ ut med.

  SjÀlv har jag varit i Fagersta hos Margot under helgen. Vi har Àtit julbord. DeŽ ni! NÀr vi vaknade i morse var det en halv grad plus utomhus. Det hade varit frost under natten. Bilrutorna var isiga. Under dagen steg temperaturen till ca 5 grader och en blek vintersol sken sÄ snÀllt pÄ oss.

  Jag förstÄr om ni lÀngtar hem.

  Samuel

  10 december 2006
 2. Niklas skriver:

  Hej hej.
  hoppas att allt Ă€r bra med er, det verkar iaf sĂ„ nĂ€r man lĂ€ser om era ”Ă€ventyr”, man blir ju knappt nĂ„ avundsjuk alls. Kommer inte ihĂ„g nĂ€r ni skulle komma hem, men det mĂ„ste ju vara dags snart, sĂ„ dĂ„ fĂ„r vi vĂ€l höras dĂ„. ville bara att ni skulle veta att vi har koll pĂ„ er…

  Niklas & Linda

  11 december 2006