Elephant trekking

Idag var vi på en liten utflykt. Vi hämtades med bil vid hotellet klockan 09:30. Efter c:a 30 minuters resa var vi framme vid mål nummer ett, elefantridning. De är större än man tror de där elefanterna. Särskilt när det är meningen att man ska sitta uppe på dess rygg. Den elefant vi red på var 34 år gammal (bra ålder enligt Johan eftersom de är lika gamla).

De första minuterna känndes lite ostabila. Det visade sig också att den elefant vi satt på var lite bångstyrig och ville ibland gå en annan väg en den som ”styrmannen” tyckte.
Vi var tre par som red på varsin elefant på en rundtur i djungeln. Uppskattningsvis tog väl ”resan” c:a en timme.

Efter ridturen satte vi oss i bilenigen och begav oss till nästa mål, vattenfallen. Det var häftigt ska ni veta. Det tog ungefär en halv timme att promenera upp till dem. Väl uppe tog Johan, Leif och Maj-lis sig ett bad i vettenfallet. Petra kände inte för att blöta ner sig så hon höll sig på land. Det var en skön känsla att bada i sötvatten efter nästan uteslutande saltvattenbad i tre veckor. Bilden nedan är tagen då vi var på väg upp.

vattenfall.jpg

Sista stoppet var vid en Orkidé odlning. Oj, vad det finns vackra blommor. Många färger och former på ett ställe så det är till och med svårt att återge med kamera. Johan tog bilder där med och vi har valt en av dem som du ser här nedanför.

orkide.jpg

Nu ska vi återigen ut och äta (brukar göra det kl 18, lite rutiner vill man ju ha) så vi säger hejdå för den här gången och hoppas du tittar in snart igen.

Hasta la vista !

Inlägget skrevs 09 december 2006 kl 15:10 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

2 kommentarer

 1. Samuel skriver:

  Hej!
  Jag känner starkt med er som måste dras med den evinnerliga solen och värmen. Det är verkligen mycket man måste stå ut med.

  Själv har jag varit i Fagersta hos Margot under helgen. Vi har ätit julbord. De´ ni! När vi vaknade i morse var det en halv grad plus utomhus. Det hade varit frost under natten. Bilrutorna var isiga. Under dagen steg temperaturen till ca 5 grader och en blek vintersol sken så snällt på oss.

  Jag förstår om ni längtar hem.

  Samuel

  10 december 2006
 2. Niklas skriver:

  Hej hej.
  hoppas att allt är bra med er, det verkar iaf så när man läser om era ”äventyr”, man blir ju knappt nå avundsjuk alls. Kommer inte ihåg när ni skulle komma hem, men det måste ju vara dags snart, så då får vi väl höras då. ville bara att ni skulle veta att vi har koll på er…

  Niklas & Linda

  11 december 2006