5 Islands

Idag åkte vi tillsammans med ett annat par från vårt hotell (Leif och Maj-Lis) på en dagsutflykt touristguiderna kallar ”5 Islands”. Det är precis vad det låter som, man besöker 5 öar mellan klockan 09:00 och 15:00. Vi valde den lite lyxigare varianten idag och skippade ”longtailbåt”. Visst är de mysiga att åka med, men att i stort sett förlora hörseln på köpet är ju inte värt. De vet nämligen inte vad ljuddämpare är på de båtarna. Dessutom går de långt ifrån lika fort som ”speedboat” som har dubbla motorer och skämms inte för att använda dem.

speedboat.jpg

Det var helt underbar snorkling med MASSVIS av fisk. Tyvärr hittade vi inte Nemo idag. Men istället simmade Johan i ett stim av tigerfisk som säkert bestod av 500 individier. Hur kul som helst.

När halva dagen gått och det snart var dags för lunch blev det ett väldigt liv vid en av stränderna. Inte konstigt då det kom en varan simmandes. Förmodligen visste den att det var lunchtid för det gick kring borden medans vi satt och åt. Johan uppskattade det eftersom han fick några bra bilder. Petra dock, tyckte att det var säkrast att ha ta upp fötterna från backen.

 varan.jpg

Efter att ha åkt i c:a 30 knop mellan öara var det faktiskt skönt att komma ”hem”. Vi duschade och somnade som små barn. Tror vi sov 1½ timme. Nu sitter vi på rummet och Johan fixar till bilderna och duttar med texten (går fortare att skriva den på datorn här och sen klistra in den på nieminen.se när vi kommer till Internetcafét, deras uppkoppling är nämligen inte den bästa. Johan håller på och blir galen på den) och Petra packar det vi ska ha med oss ut i em/kväll. Klockan 18 (12 hemma i Svedala) ska vi träffa våra ”grannar” och gå ut och käka en bit.

Vi var ut med dem igår också, det blev en DYR middag. Landade på 900 bath. Alltså 180 kronor. Det var en exlusiv restaurang och vi åt både varmrätt och supergod efterrätt. Det dyraste var dock ”dietcoke” som kostade 79 bath styck. Vi tog 2 var. De blev 316 Bath, allstå typ 63 kr.

Vi hade stora spenderar byxorna på oss igår och gjorde en del affärer. Ni får se vad det blev när ni kommer på kaffe nästa hång.

Au revoir!

Inlägget skrevs 04 december 2006 kl 14:59 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

2 kommentarer

 1. Jani skriver:

  Hej på er!

  Har inte hunnit säga grattis så jag gör det nu fast vi ses när ni kommer hem… Familjen här hemma hälsar så mycket.
  Otroliga bilder, ser ut som Västerås faktiskt!!
  Sköt om er o Johan hör av dig när ni är hemma igen.

  //Jani Linda o Sebastian

  06 december 2006
 2. anders skriver:

  Det ser faktiskt lite skönare ut på bilderna än vad det är på broken.

  ps. du vet att jag behöver en ny båtmotor så du kan väll låna en av den där lilla båten han behöver ju inte två.

  Ha en fortsatt trevlig semester.

  06 december 2006