5 Islands

Idag Ă„kte vi tillsammans med ett annat par frĂ„n vĂ„rt hotell (Leif och Maj-Lis) pĂ„ en dagsutflykt touristguiderna kallar ”5 Islands”. Det Ă€r precis vad det lĂ„ter som, man besöker 5 öar mellan klockan 09:00 och 15:00. Vi valde den lite lyxigare varianten idag och skippade ”longtailbĂ„t”. Visst Ă€r de mysiga att Ă„ka med, men att i stort sett förlora hörseln pĂ„ köpet Ă€r ju inte vĂ€rt. De vet nĂ€mligen inte vad ljuddĂ€mpare Ă€r pĂ„ de bĂ„tarna. Dessutom gĂ„r de lĂ„ngt ifrĂ„n lika fort som ”speedboat” som har dubbla motorer och skĂ€mms inte för att anvĂ€nda dem.

speedboat.jpg

Det var helt underbar snorkling med MASSVIS av fisk. TyvÀrr hittade vi inte Nemo idag. Men istÀllet simmade Johan i ett stim av tigerfisk som sÀkert bestod av 500 individier. Hur kul som helst.

NÀr halva dagen gÄtt och det snart var dags för lunch blev det ett vÀldigt liv vid en av strÀnderna. Inte konstigt dÄ det kom en varan simmandes. Förmodligen visste den att det var lunchtid för det gick kring borden medans vi satt och Ät. Johan uppskattade det eftersom han fick nÄgra bra bilder. Petra dock, tyckte att det var sÀkrast att ha ta upp fötterna frÄn backen.

 varan.jpg

Efter att ha Ă„kt i c:a 30 knop mellan öara var det faktiskt skönt att komma ”hem”. Vi duschade och somnade som smĂ„ barn. Tror vi sov 1Âœ timme. Nu sitter vi pĂ„ rummet och Johan fixar till bilderna och duttar med texten (gĂ„r fortare att skriva den pĂ„ datorn hĂ€r och sen klistra in den pĂ„ nieminen.se nĂ€r vi kommer till InternetcafĂ©t, deras uppkoppling Ă€r nĂ€mligen inte den bĂ€sta. Johan hĂ„ller pĂ„ och blir galen pĂ„ den) och Petra packar det vi ska ha med oss ut i em/kvĂ€ll. Klockan 18 (12 hemma i Svedala) ska vi trĂ€ffa vĂ„ra ”grannar” och gĂ„ ut och kĂ€ka en bit.

Vi var ut med dem igĂ„r ocksĂ„, det blev en DYR middag. Landade pĂ„ 900 bath. AlltsĂ„ 180 kronor. Det var en exlusiv restaurang och vi Ă„t bĂ„de varmrĂ€tt och supergod efterrĂ€tt. Det dyraste var dock ”dietcoke” som kostade 79 bath styck. Vi tog 2 var. De blev 316 Bath, allstĂ„ typ 63 kr.

Vi hade stora spenderar byxorna pÄ oss igÄr och gjorde en del affÀrer. Ni fÄr se vad det blev nÀr ni kommer pÄ kaffe nÀsta hÄng.

Au revoir!

InlÀgget skrevs 04 december 2006 kl 14:59 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

2 kommentarer

 1. Jani skriver:

  Hej pÄ er!

  Har inte hunnit sĂ€ga grattis sĂ„ jag gör det nu fast vi ses nĂ€r ni kommer hem… Familjen hĂ€r hemma hĂ€lsar sĂ„ mycket.
  Otroliga bilder, ser ut som VÀsterÄs faktiskt!!
  Sköt om er o Johan hör av dig nÀr ni Àr hemma igen.

  //Jani Linda o Sebastian

  06 december 2006
 2. anders skriver:

  Det ser faktiskt lite skönare ut pÄ bilderna Àn vad det Àr pÄ broken.

  ps. du vet att jag behöver en ny bÄtmotor sÄ du kan vÀll lÄna en av den dÀr lilla bÄten han behöver ju inte tvÄ.

  Ha en fortsatt trevlig semester.

  06 december 2006