1,7 mil

Idag har vi gĂ„tt, gĂ„tt, gĂ„tt, gĂ„tt och….gĂ„tt!

Vi styrde vĂ„r kos söderut idag och hade siktet instĂ€llt pĂ„ Louvren och det fantastiska galleriet som finns dĂ€r. Idag har vi med egna ögon i original sett La Jakonde. För er som inte har en aning om vad vi pratar in sĂ„ Ă€r det sĂ„ ”Mona-Lisa” heter pĂ„ franska. Det var faktiskt nĂ„got av en magisk kĂ€nsla att stĂ„ dĂ€r och se detta konstverk ”pĂ„ riktigt”. Ni som sett Da Vinci koden kĂ€nner sĂ€kert igen er pĂ„ bilden nedan.

 

louvren.jpg

Efter detta konstnĂ€rliga besök begav vi oss vidare mot en annan mycket kĂ€nd plats hĂ€r i Paris. NĂ€mligen…ja, kĂ€nner ni igen er?

 

 notre.jpg

Ja visst, det Àr ju Notre Dame. Och filuren ni ser i vÀnster i bild. Ja, det Àr ingen mindre Àn Quasimodo i egen hög person.

Som ni ser hade vi fint vÀder idag. Det var som de hade lovat sÀkert 17 grader och sol. Helt underbart!

NĂ€r vi nu hade ”prickat av” det vi ville se idag, strosade vi helt enkelt bara runt och njöt av det fina vĂ€dret och de vackra vyerna. Vi hamnade bland annat vid Pont Neuf dĂ€r vi avnjöt en lunch i solskenet.

Efter att vara en bra bit ”hemifrĂ„n” började vi bege oss norrut igen och dĂ„ passade vi pĂ„ att gĂ„ igenom ett judiskt omrĂ„de. Det var en upplevelse vi sĂ€llan kommer glömma. Massvis med med folk och konstiga lukter av mat och mĂ€nniskor.

Petra ville visa ytterligare en ”kulturplats” innan vi kom hem sĂ„ vi letade oss fram till Centre Georges Pompidou, vilket Ă€r ett stort kulturcentra för olika medier. Vi har naturligtvis bilder Ă€ven frĂ„n detta.

Nu ligger vi pÄ rummet och Àr mer Àn ömma i fötterna. Det blev nytt rekord i antal steg idag, 26429 st (för Petra iaf, Johan gick nog 1500 eller nÄgot i den stilen dÄ han tar nÄgot lÀngre steg.)

NĂ€r vi Ă€ntligen var i vĂ„ra krokar och Johan var mer Ă€n mĂ„ttligt road av ”promenaden” som varat i 8 timmar utbrister han med en viss hopplöshet i rösten:
– DĂ€r Ă€r ju den dĂ€r j-a kvarnen! (han syftade pĂ„ Moulin Rouge)

Vi hade med andra ord en bit kvar innan vi var framme, vi var nÀmligen dÀr i gÄr.

SĂ„ kan det gĂ„…

NÀ, gott folk. Nu Àr det dags att sÀga hej för den hÀr gÄngern.

Trötta fötter hÀlsningar

/Lokalreportrarna

InlÀgget skrevs 04 mars 2007 kl 21:39 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

Kommentarer avstÀngda.