1,7 mil

Idag har vi gått, gått, gått, gått och….gått!

Vi styrde vår kos söderut idag och hade siktet inställt på Louvren och det fantastiska galleriet som finns där. Idag har vi med egna ögon i original sett La Jakonde. För er som inte har en aning om vad vi pratar in så är det så ”Mona-Lisa” heter på franska. Det var faktiskt något av en magisk känsla att stå där och se detta konstverk ”på riktigt”. Ni som sett Da Vinci koden känner säkert igen er på bilden nedan.

 

louvren.jpg

Efter detta konstnärliga besök begav vi oss vidare mot en annan mycket känd plats här i Paris. Nämligen…ja, känner ni igen er?

 

 notre.jpg

Ja visst, det är ju Notre Dame. Och filuren ni ser i vänster i bild. Ja, det är ingen mindre än Quasimodo i egen hög person.

Som ni ser hade vi fint väder idag. Det var som de hade lovat säkert 17 grader och sol. Helt underbart!

När vi nu hade ”prickat av” det vi ville se idag, strosade vi helt enkelt bara runt och njöt av det fina vädret och de vackra vyerna. Vi hamnade bland annat vid Pont Neuf där vi avnjöt en lunch i solskenet.

Efter att vara en bra bit ”hemifrån” började vi bege oss norrut igen och då passade vi på att gå igenom ett judiskt område. Det var en upplevelse vi sällan kommer glömma. Massvis med med folk och konstiga lukter av mat och människor.

Petra ville visa ytterligare en ”kulturplats” innan vi kom hem så vi letade oss fram till Centre Georges Pompidou, vilket är ett stort kulturcentra för olika medier. Vi har naturligtvis bilder även från detta.

Nu ligger vi på rummet och är mer än ömma i fötterna. Det blev nytt rekord i antal steg idag, 26429 st (för Petra iaf, Johan gick nog 1500 eller något i den stilen då han tar något längre steg.)

När vi äntligen var i våra krokar och Johan var mer än måttligt road av ”promenaden” som varat i 8 timmar utbrister han med en viss hopplöshet i rösten:
– Där är ju den där j-a kvarnen! (han syftade på Moulin Rouge)

Vi hade med andra ord en bit kvar innan vi var framme, vi var nämligen där i går.

Så kan det gå…

Nä, gott folk. Nu är det dags att säga hej för den här gångern.

Trötta fötter hälsningar

/Lokalreportrarna

Inlägget skrevs 04 mars 2007 kl 21:39 ,sorterad under Avkoppling. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

Kommentarer avstängda.