137 mil

I helgen hade jag och Jesper vår årliga mc-semester. Den här gången åkte vi söderut.
  
start
Jag mötte upp Jesper hemma hos honom i Norrköping

När vi tankat fullt startade vår resa. Målet för dagen var Ystad. Resan söderut gick bra, milen rullade på och vi hade fint väder. Vi tog småvägar genom smålands djupaste skogar. När vi kom ner till skåne började det dock regna. Ingen större fara egentligen, men det hade börjar bli mörk och det är svårt att se vägen när asfalten är svart och våt. När vi kom till Höör stannade vi och funderade på vart vi skulle sova för natten. Jesper tyckte absolut att vi inte skulle sova i tältet som det var tänkt utan han ville ha torrt och skönt. Jag sa inte emot. Vi fick tips om ett värdshus på en mack och de hade rum ledigt. Gissa om det var skönt att komma in i värmen. Vid frukosten (ingen dålig frukost ska ni veta) satt vi och tittade ut över sjön utanför. Vackert kan man tro, men det regnade så mycket så vi såg inte andra sidan av sjön en gång. Skulle tro att man hade sikt på kanske 200 meter, sen var det som en vägg. Inget vidare mc väder alltså.

När vi hade packat ihop oss på rummet och gjort oss beredda på att åka i regn avtog det helt plötsligt. När vi satte oss på motorcyklarna var det nästan soligt. Efter några mil var det sol och torrt på vägarna. Helt otroligt.
Nu styrde vi vår kos mot Österlen. Ett landskap som är overkligt vackert. Har ni inte varit där måste ni åka dit, helt klart.

spang
Här har vi kommit till sandhammaren. Ligger strax utanför Ystad

sand_jesper
Det var nästan overkligt vackert här nere. Påminner om Öland tycker jag

Vi hade kanonfint väder hela dagen och avslutade dagens rutt vid Ronneby där vi tog in på ett jättemysigt vandrarhem. När vi vaknade på söndagsmorgonen regnade det igen. Vi klädde på oss och gick till ett närliggande hotell för att äta frukost. Det var nog bland de godaste frukostar jag ätit.

Vi hade återigen tur för när vi började åka norrut igen efter östersjökusten slutade det att regna.
kart_jesper
En av de småvägar vi åkte på som inte fanns med på vår karta

Vår färd fortsatte norrut och vi hamnade i Oskarshamn där Håkan och hans familj bor. Det visade sig att bara Victor och hans Ida var hemma. De bjöd på kaffe och skorpor vilket var mycket uppskattat av oss båda.

ko_jesper
Utanför Kalmar stannade vi för att slå en båge och hälsa på korna

När vi lämnade Oskarshamn hade det börjat regna. Det stoppade inte oss från att stanna vid Dragskär och bada. Det är otroligt vackert därute med alla fina klippor. Vi var helt ensamma på hela stället (kan det bero på spöregnet kanske) så vi härjade runt som två barn på klipporna. Efter det var det bara klä på sig igen och ”se fram” mort 28 mil i regn innan jag var i eskilstuna igen. Jesper slapp de sista 12 milen eftersom han stannade i Norrköping.

Vi hade en riktigt trevlig semester trots att sista dagen bestod mest av regn. Vi har redan börjat prata om en till resa, men den gången blir det åt ett annat håll.

Inlägget skrevs 20 juli 2009 kl 10:28 ,sorterad under Avkoppling, MC. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

2 kommentarer

  1. Stefan skriver:

    Låter som en kul och mysig minisemester… nästa gång är ni välkomna norrut… här finns härliga klippor att bada på oxå:) /S

    20 juli 2009
  2. Johan skriver:

    Vi kommer att göra en längre resa nästa sommar också. Ska prata med Jesper och se om det är så att vi åker norrut nästa gång.

    02 augusti 2009