137 mil

I helgen hade jag och Jesper vÄr Ärliga mc-semester. Den hÀr gÄngen Äkte vi söderut.
  
start
Jag mötte upp Jesper hemma hos honom i Norrköping

NÀr vi tankat fullt startade vÄr resa. MÄlet för dagen var Ystad. Resan söderut gick bra, milen rullade pÄ och vi hade fint vÀder. Vi tog smÄvÀgar genom smÄlands djupaste skogar. NÀr vi kom ner till skÄne började det dock regna. Ingen större fara egentligen, men det hade börjar bli mörk och det Àr svÄrt att se vÀgen nÀr asfalten Àr svart och vÄt. NÀr vi kom till Höör stannade vi och funderade pÄ vart vi skulle sova för natten. Jesper tyckte absolut att vi inte skulle sova i tÀltet som det var tÀnkt utan han ville ha torrt och skönt. Jag sa inte emot. Vi fick tips om ett vÀrdshus pÄ en mack och de hade rum ledigt. Gissa om det var skönt att komma in i vÀrmen. Vid frukosten (ingen dÄlig frukost ska ni veta) satt vi och tittade ut över sjön utanför. Vackert kan man tro, men det regnade sÄ mycket sÄ vi sÄg inte andra sidan av sjön en gÄng. Skulle tro att man hade sikt pÄ kanske 200 meter, sen var det som en vÀgg. Inget vidare mc vÀder alltsÄ.

NÀr vi hade packat ihop oss pÄ rummet och gjort oss beredda pÄ att Äka i regn avtog det helt plötsligt. NÀr vi satte oss pÄ motorcyklarna var det nÀstan soligt. Efter nÄgra mil var det sol och torrt pÄ vÀgarna. Helt otroligt.
Nu styrde vi vĂ„r kos mot Österlen. Ett landskap som Ă€r overkligt vackert. Har ni inte varit dĂ€r mĂ„ste ni Ă„ka dit, helt klart.

spang
HÀr har vi kommit till sandhammaren. Ligger strax utanför Ystad

sand_jesper
Det var nĂ€stan overkligt vackert hĂ€r nere. PĂ„minner om Öland tycker jag

Vi hade kanonfint vÀder hela dagen och avslutade dagens rutt vid Ronneby dÀr vi tog in pÄ ett jÀttemysigt vandrarhem. NÀr vi vaknade pÄ söndagsmorgonen regnade det igen. Vi klÀdde pÄ oss och gick till ett nÀrliggande hotell för att Àta frukost. Det var nog bland de godaste frukostar jag Àtit.

Vi hade Äterigen tur för nÀr vi började Äka norrut igen efter östersjökusten slutade det att regna.
kart_jesper
En av de smÄvÀgar vi Äkte pÄ som inte fanns med pÄ vÄr karta

VÄr fÀrd fortsatte norrut och vi hamnade i Oskarshamn dÀr HÄkan och hans familj bor. Det visade sig att bara Victor och hans Ida var hemma. De bjöd pÄ kaffe och skorpor vilket var mycket uppskattat av oss bÄda.

ko_jesper
Utanför Kalmar stannade vi för att slÄ en bÄge och hÀlsa pÄ korna

NĂ€r vi lĂ€mnade Oskarshamn hade det börjat regna. Det stoppade inte oss frĂ„n att stanna vid DragskĂ€r och bada. Det Ă€r otroligt vackert dĂ€rute med alla fina klippor. Vi var helt ensamma pĂ„ hela stĂ€llet (kan det bero pĂ„ spöregnet kanske) sĂ„ vi hĂ€rjade runt som tvĂ„ barn pĂ„ klipporna. Efter det var det bara klĂ€ pĂ„ sig igen och ”se fram” mort 28 mil i regn innan jag var i eskilstuna igen. Jesper slapp de sista 12 milen eftersom han stannade i Norrköping.

Vi hade en riktigt trevlig semester trots att sista dagen bestod mest av regn. Vi har redan börjat prata om en till resa, men den gÄngen blir det Ät ett annat hÄll.

InlÀgget skrevs 20 juli 2009 kl 10:28 ,sorterad under Avkoppling, MC. Du kan följa svaren pÄ inlÀgget via RSS 2.0. BÄde ping och kommentarer Àr avstÀngda.

2 kommentarer

  1. Stefan skriver:

    LĂ„ter som en kul och mysig minisemester… nĂ€sta gĂ„ng Ă€r ni vĂ€lkomna norrut… hĂ€r finns hĂ€rliga klippor att bada pĂ„ oxĂ„:) /S

    20 juli 2009
  2. Johan skriver:

    Vi kommer att göra en lÀngre resa nÀsta sommar ocksÄ. Ska prata med Jesper och se om det Àr sÄ att vi Äker norrut nÀsta gÄng.

    02 augusti 2009