När storfiskar´n…

Jag och min namne Johan  fick för oss att ta en sen fisketur idag. Vi åkte till ”fiskestället” och började kasta. Det var ganska sent, i stort sett mörkt ute.


Solen höll på att gå ned när vi puttrade ut med Agda II på Blacken

 

 På mitt tredje kast hände det, jag fick napp! Efter bara någon minut var fisken vid båten. Äh en liten gädda sa jag. Mmmm svarade Johan. Men WHAT! Det är ju en GÖS. Det var så svagt ljus så vi hade svårt att avgöra vad det var för fisk i vattnet. Det var det första Gösen jag fått i hela mitt liv. Kändes lite konstigt att ha en ny sorts fisk på kroken. Man är ju vad vid Aborre, Gädda, Mört och Braxen sedan tidigare.

Vi fortsatte och fiska och var väl egenligen ganska nöjda. Vi började prata om att packa ihop och åka hem eftersom det var mörkt ute. Då rätt som det är säger Johan att han har något på kroken. Efter en stund visar det sig att även han fått en Gös, lite större än den jag fick. Det roliga med detta är att det var första Gösen för Johan också. Snacka om lyckad fisketur!

På vägen hem fick jag praktisera mina kustskepparkunskaper eftersom det var helt mörk ute. Dessvärre märkte jag att fyren som markerar inloppet till Torshällaån inte fungerade. I dagsljus brukar jag gå innanför Pilgrundet, men i mörkret valde jag att göra en ordentlig lov utanför. Allt gick bra och nu ligger Agda förtöjd och låst vid bryggan.

Tack för en trevlig fiske- och båttur!

Inlägget skrevs 10 augusti 2008 kl 00:16 ,sorterad under Fiske. Du kan följa svaren på inlägget via RSS 2.0. Både ping och kommentarer är avstängda.

1 kommentar

  1. caroline skriver:

    och gösen serveras på tallrikar ikväll 😉 Välkomna! Kraam

    10 augusti 2008